Holistische massage

Wat is een holistische massage?

Een holistische massage is een massage dat niet alleen gericht is op de ontspanning van de spieren, maar ook op geestelijke ontspanning. U wordt als geheel behandeld: uw lichaam, geest en emoties.

Wat betekent ‘holistisch’?

‘Holistisch’ betekent ‘allesomvattend.’ Het betekent dat u niet één aspect gaat isoleren en alleen maar dat aspect gaat behandelen, maar dat u rekening houdt met andere aspecten van uw lichaam, geest en uw leven. De holistische massagebehandeling die bij Centrum-Nautilus gegeven wordt is gericht op het opschonen van het energetische lichaam en het ontspannen van het fysieke lichaam. Eventueel ondersteund met kristallen, klanken, drum en klankschalen. Massage is één van de oudste, veiligste en meest effectieve therapieën ooit. Door de speciale klanken, kristallen, klankschalen en drum, die worden toegepast, ontstaat er een volledige ontspanning van lichaam en geest. Bovendien is deze behandeling een wellness voor body en mind en is niet alleen puur genieten, het ondersteunt ook nog eens de gezondheid. De massages worden gegeven door Cocky van Dam. Zij is al meer dan 20 jaar therapeut en geeft haar massages vanuit een holistische visie. "Lichamelijk, geestelijk en emotioneel kunnen niet los gezien worden van elkaar, een verstoring van één van deze niveaus heeft gevolgen voor ons algemeen welzijn." De holistische massage wordt geheel op u persoonlijk afgestemd zodat het aansluit op uw behoeften, gevoelens en emoties. Elke massage die Cocky van Dam geeft is vanuit haar gevoel en met respect en dat voelt u. De massage's worden, indien gewenst, ondersteund met kristallen, klank, drum en klankschalen. Wilt ook u ervaren wat een holistische massage met u doet, boek dan nu deze bijzondere massage.

Voor wie is holistische massage geschikt?

In principe voor iedere persoon, mits hij/zij niet de volgende lichamelijke aandoeningen heeft of behandelingen volgt:

 • open wonden of een kapotte huid
 • blauwe plekken en/of kneuzingen
 • een geïnfecteerde ontstoken huid; extreme vormen van eczeem
 • spataderen en littekenweefsel (afhankelijk van de ouderdom daarvan)
 • griep en koorts
 • chemotherapie, of geneesmiddelen gebruikend i.v.m. kanker

Patiënten die herstellende zijn van een ziekte als kanker moeten voor een (holistische) massage altijd toestemming hebben van hun behandelend arts.
Uiteraard mag iemand met een gekneusde knie wel behandeld worden voor een schouder- en nekmassage, maar kan geen massage krijgen aan been of knie.

Ben ik genezen na een holistische massage?

Een holistische massage mag niet worden gezien als een geneeswijze, wel als een manier om u op weg te helpen naar het beter worden. En uiteraard is het van belang dat u naar uw (huis)arts gaat als de klachten aanhouden; massage is namelijk geen vorm van genezen. U wordt hartelijk ontvangen met een kopje koffie of thee en de geur van etherische oliën in een ruimte vol prachtige kristallen. Een ultieme sfeer voor een diep ontspannende holistische massage!

De 1,5m afstand handhaven bij het geven van een holistische massage. Kan dit?

Ja. Deze holistische massages worden dan op een andere wijze vorm gegeven. Door deze andere vorm is het mogelijk geworden de 1,5m afstand te handhaven. Hoe gaat Cocky van Dam dan te werk. U neemt plaats op de behandeltafel en er is van te voren een kristalopstelling onder en rondom de behandeltafel geplaatst. Deze kristal opstelling is geheel op uw energie afgestemd. Daarna ontvangt u een geleide meditatie waardoor u dieper en dieper in de ontspanning komt. De massages worden ondersteunt met klank, klankschalen en de drum. De massages ervaart u dus niet met fysieke aanraking, maar u zult zeker ontspanning en ontlading ervaren. De trillingen van de klanken en de klankschalen dringen diep door in het weefzel van het lichaam en gedachtes ontspannen. Hierdoor ervaart u dat u meer en meer in uw fysieke lichaam indaalt. Ook bij deze behandeling wordt u hartelijk ontvangen met een kopje koffie of thee en de geur van etherische oliën in een ruimte vol prachtige kristallen. Een ultieme sfeer voor een diep ontspannende holistische massage, maar dan met de 1,5m afstand.

Wat kost een holistische massage.

Per behandeling en p.p. is dit € 35,= per 25 minuten tot max. 50 minuten.

Klik hier om contact op te nemen.

Raadpleeg voor medisch advies altijd een erkende arts of huisarts. De verantwoordelijkheid van bewuste of onbewuste keuzes die u in uw leven maakt, ligt bij uzelf. Hier is Cocky van Dam niet verantwoordelijk voor.

 

 • Bovenstraat 8 / 4741 AV Hoeven
 • 06-508 24 840
 • info@centrum-nautilus.nl
 • Kvk 71667679
 • BTW nr NL001511494B04

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ

logo garant STO-reisgarantie
LOGO VVKR

Vereniging Van
Kleinschalige
Reisorganisaties

keyboard_arrow_up