Blijheid - Vrijheid

Vrij en Blij

LEKKER WARM hé.
We kunnen allemaal wel merken dat verandering op alle fronten in beweging is. Soms gaat mijn bloed er van koken.... over verhitting. De ene keer kan ik uit het verhaal stappen en de andere keer zit ik midden in het verhaal en kan ik me druk maken over de bizarre uitspraken en regels rondom het Corona. Alles grijpt men aan onder het mom “Corona”.

BOEK AAN HET LEZEN
Op dit moment lees ik een boek. Dat is wel weer even geleden dat ik een boek gelezen heb. Dit boek zag ik langskomen op FB, het heet:
Coronacrisis, Het einde van ons individueel zelfbeschikkingsrecht is nabij”, geschreven door Robin de Ruiter. Dit boek werd al uitgegeven in 2009!

coronacrisis boek

Niet direct een titel/ onderwerp waar je blij van wordt, maar ik ben dit nu aan het lezen en het is werkelijk een boek met veel feiten en goed weer gegeven hoe het spel gespeeld wordt. Een aanrader!!

BOEK VAN HET LEVEN
Al jaren speel ik het spel Bewustwording. Dit is de titel van het boek dat ik leef.  Ik lees niet dat boek, ik ben het aan het beleven. Dit doe ik via voeding, de natuur respecteren, mijn “wonden” helen, mediteren, uitwisselen met vrienden en collega's en reizen over de Aarde. Het is een levenspad waarin ik mezelf in wil ontwikkelen. Op dit levenspad heb ik veel meegemaakt, is mij veel aangereikt, heb ik veel gezien en waargenomen en zolang ik leef zal dit leer proces zeker niet klaar zijn, verre van dat. Ondanks dat ik hier 24 uur mee bezig ben, en dat kan ik eigenlijk wel zeggen want het is een way of live geworden, merk ik dat ik nu toe ben om nog meer in de handeling te komen.

hee wat is dat nou

‘In de handeling is waar men is.’

Deze uitspraak heb ik jaren geleden al van mijn gidsen ontvangen en tot op de dag van vandaag, voor mij, nog steeds actueel.

Er is om dit moment werkelijk heel veel in beweging en dit zal de komende tijd zeker nog meer worden. Op het gebied van natuur, dieren en wij mensen. Doordat we zo letterlijk ervaren dat we in een soort onzichtbaar net worden gedreven komen meer en meer mensen in opstand, maar ja degene die ons die kant opdrijven hebben er juist belang bij dat we in opstand komen. Want dan hebben ze ons precies waar ze ons hebben willen en alle reden om te zeggen, "zie je wel". Jullie luisteren niet, we gaan er nog een schepje bovenop doen. En dit heeft al vaker in de geschiedenis plaats gevonden, men komt in opstand en er ontstaat weerstand “oorlog”, maar nu vechten we tegen iets dat niet zichtbaar is.......of toch wel.....

kiekiek eekhoorn

BLIJHEID - VRIJHEID
Of we nu links of rechts om gaan, er is een beweging gaande die ons heel graag onder controle wil hebben en wil houden. Toch ondanks al die druk en het systeem dat gecreëerd is en waar, ook ik, dagelijks van leef (geld) en mee te maken heb, voel ik werkelijk in mij een onafhankelijkheid. Dit bedenk ik niet, dit voel ik. Het leeft in mij, hierdoor leef ik. Niet alleen van het water en brood, lucht enz. voedt mij, dat andere dat ik in mij voel is sterker en onafhankelijk. Het inspireert mij, het maakt mij blij, ik voel warmte (geen hitte), ik voel mij gehoord, gezien en zoals ik net ook al zei: het maakt mij blij. En dat blij is mijn voeding dat ik mij op de één of andere manier beschermd, gezien, gehoord en gesterkt voel. Deze innerlijke blijdschap stuurt mij aan om te handelen wat bij mij past.

Zo leuk Lachende Aap (De foto is gemaakt door Frans Lanting)

Nu is het niet zo dat ik de hele dag met een glimlach loop van oor tot oor, want de ene keer zit ik in het verhaal en dan is daar die pffff hitte, stress, opwinding, vuur en de andere keer ben ik uit het verhaal en dan hoepa, stroming, water en het gevoel van blijdschap. Dat geeft mij wel warmte, maar geen verhitting en weet ik van binnenuit hoe en wat goed voelt om in de handeling te zijn.

Water Balans

Bij deze wens ik iedereen dus Blijdschap toe. Want BLIJHEID IS VRIJHEID.

Dank voor het lezen,
Liefs Cocky

Kind zo blj 2

1000 Resterende tekens


  • Bovenstraat 8 / 4741 AV Hoeven
  • 06-508 24 840
  • info@centrum-nautilus.nl
  • Kvk 71667679
  • BTW nr NL001511494B04

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ

logo garant STO-reisgarantie
LOGO VVKR

Vereniging Van
Kleinschalige
Reisorganisaties

keyboard_arrow_up