Rudolf Steiner:

'Wanneer we de etherische krachten

in het Aardse willen zien,

dient de mens te kijken naar het kristal.'
 
Kristal Light Being 

Wat is er bekend over kristallen

Kristallen worden al duizenden jaren vereerd vanwege hun schoonheid en hun kracht in elk deel van de wereld.  Of het nu gaat om een ​​beschermende steen, een talisman tegen bescherming of een manier om je te beschermen tegen lage energieën van anderen, er zijn zoveel toepassingen mogelijk als dat er verschillende soorten kristal in de wereld zijn.

In de moderne tijd kijken velen van ons terug naar de oude manieren van toepassen, vanwege de kennis die men in het verleden heeft opgedaan, en om de aardingsenergie te omarmen wanneer het hoofd over belast is geraakt.

Het mooie van kristallen is dat hun energie niet willekeurig is. Daarom, zelfs als uw spirituele kant niet sterk is, of een groot deel van uw dagelijkse leven, kunt u toch genieten van de voordelen van het helen van kristallen, of u ze nu draagt ​​als sieraden, meditatie ermee beoefent of ze gewoon rond het huis plaatst.

Kristal opstelling

Wat kan een kristal voor u betekenen

Door kristallen in uw leven toe te laten, gaat u oude en mystieke kennis omarmen, maar u heeft ook de middelen nodig om deze stenen te begrijpen en hoe ze zich in de huidige tijd gedragen.

Centrum-Nautilus biedt regelmatig workshops aan om van alles te weten te komen over het helen van kristallen voor spirituele groei, maar wij kunnen u ook adviseren bij het maken van een eventuele keuze. 

Soorten kristallen

Er is een enorm aanbod van kristallen over de gehele wereld. De keuze is reuze. De omschrijving van een kristal doet u meestal de keuze maken van die of die heb ik nodig voor dat of voor dat. Toch is er ook bij Kristallen een transformatie gaande. Daarom adviseren wij niet alleen maar af te gaan op de informatie waar kristallen goed voor zouden kunnen zijn, maar juist te kiezen vanuit het gevoel. Als u de keuze maakt vanuit het gevoel, kiest u precies het kristal wat op dat moment het beste bij u aansluit. Lees, eventueel, achteraf de omschrijving en het zal u verbazen dat de omschrijving past bij de wat u nodig heeft.

Er zijn echter ook de verschillende vormen die kristallen kunnen aannemen. Zoals tuimelstenen, dit zijn bijvoorbeeld kristallen die vaak in zakformaat zijn en glad zijn gemaakt (ook wel bekend als getrommeld) om gemakkelijker vast te houden of om op het lichaam te plaatsen. Ook wel bekend als Knuffelstenen.

Meestal kiest men een kristal die wat bewerkt is qua vorm en waar een bijzondere plek van het kristal wordt geaccentueerd.

Ruwe kristallen en kristallen geslepen tot punt behoren vaak tot de populairste vormen om mee af te stemmen ze zijn vaak beschermend en over het algemeen genomen krachtiger. Veel mensen kiezen voor geodes of kristalclusters voor vergelijkbare resultaten, omdat het natuurlijke formaties zijn die zowel verbluffend mooi als krachtig en energiek zijn. Minder bekend, maar heel sterk werkend is als een kristal geslepen is tot schedel vorm. Door een kristal in de vorm van een schedel te zien en te voelen brengt het u in een dimensie waarin de DNA-structuren vernieuwd kunnen worden.

Candaluna Pearl 

Kristalschijfjes, zakformaat of gigantisch, kristallen in sieraden en kristallen toverstokken, hangers en slingers zijn echter ook allemaal verfijndere manieren om de energie van deze stenen aan te trekken en ermee te werken. Deze variëren in prijs afhankelijk van de grootte van het stuk en de waarde van de steen.

Overzicht van kristalgebruik

Kristallen zijn te gebruiken om u te helpen bij blokkades in het lichaam, verrijking en ondersteuning op uw levenspad.

U zult ontdekken hoe u de energieën van kristallen kunt gebruiken om uw fysieke lichaam te ondersteunen en u kunt ook ervaren hoe deze stenen sterk verbonden zijn met uw chakra's en het algehele hogere zelf.

verzameling kristallen

Wist u
Dat bepaalde kleuren bepaalde gevoelens en interpretaties oproepen? Paarse kristallen zijn over het algemeen zeer spiritueel en psychisch, rode stenen zijn vaak gerelateerd aan onze passies, ons hart, onze bloedsomloop en onze gezondheid, blauwe stenen bevorderen vaak helderheid van geest en articuleren communicatie, enzovoort.

Wist u
Dat Hildegard von Bingen (1098 - 1179) "De Moeder" van de Europese Edelsteentherapie werd genoemd? Zij zag edelstenen als schatten van de (Goddelijke) natuur welke ons gegeven zijn om ons ter heling behulpzaam te kunnen zijn. Dit staat ook in het boek "Liber simplicis medicinae". 

Slecht 25, toentertijd beschikbare, stenen vormden de basis voor haar "edelsteentherapie". Dit waren slechts 25 stenen die alleen een complete therapie vormde, indien deze op de juiste manier werden toegepast.

Bij Centrum-Nautilus wordt er een reis aangeboden met als thema “In de voetsporen van Hildegard von Bingen”. Meer info klik hier.

Regenboog Kristal foto

Winkel

Centrum-Nautilus heeft een prachtig kristal winkeltje met een diversiteit aan bijzondere kristallen, hangers, knuffelstenen, pendels van kristal, kristallen schedels, geodes enz. De winkel is net een ''snoepwinkel', er is zoveel keus en er is zo veel moois te zien, dat kiezen lastig zou kunnen worden, maar natuurlijk mag kijken ook.

Elke steen heeft zo zijn eigen energieën en eigenschappen. Meestal zijn het de energieën van de kristallen die uw aandacht trekken of omdat u het mooi vindt. Dit gebeurt meestal door uw intuïtie, maar maakt u zich geen zorgen als u niet weet welke keuze te maken. Cocky van Dam kan u goed adviseren en begeleiden met het maken van uw eventuele keuze.