Sardinië

Sardinië

Sardinië is een eiland waarin mythe en werkelijkheid naast elkaar bestaan en waarin verre verleden en heden naast elkaar zichtbaar zijn. Het is een eiland van de Moedergodin, van de feeën, van de reuzen en waar de prehistorische healing tempels nog zeer actief zijn. Het is een eiland waar de magie nog in de lucht hangt, tastbaar is en voelbaar is. Sardinië Is een Magisch Eiland met een rijke prehistorie. De speculaties over Sardinië galmen tot zo hoog als ‘het vroegere Lemuriën’.

In Juli 2010 reisde ik voor het eerst af naar Sardinië. Het land heeft een grote diversiteit aan bijzondere plekken. Sardinië is er voor natuur - en cultuur liefhebbers, wandelaars, rondreizen met eigen vervoer, heerlijk uitrusten aan één van de vele mooi zandstranden, maar OOK heeft het eiland een groot aanbod aan spirituele plekken. Deze combinatie maakt Sardinië voor mij zo bijzonder. Vooral de spirituele plekken op dit eiland spreken mij enorm aan en zijn nog zo onaangetast en er is zeker op dit eiland nog geen massa toerisme.

Graag deel ik een paar reistips van spirituele plekken in Sardinië die ik in dit blog onder de aandacht wil brengen.

Tamuli Bethyli - Macomeri

  2011 03 25 Sardinie 219 Tamuli Bethyli Macomer 160x2402011 03 25 Sardinie 217 Tamuli Bethyli Macomer  2011 03 25 Sardinie 220 Tamuli Bethyli Macomer 160x240

Van deze plek is niet zoveel bekend, maar des te interessanter is het juist om niet via kennis, maar via het voelen te ervaren wat deze plek vertegenwoordigd. Het eerste wat mij op viel is dat alle zes stenen op een open plek staan, maar geheel omringd zijn door bergen. Vanaf de weg zie je ze niet meteen je moet een stukje over de weg wandelen en dan van de weg af gaan en een heuvel oplopen en dan zie je ze. Het is wel lastig je auto te parkeren, daar er geen officiële parkeer plaats is. Deze zes "damens"  liggen ongeveer op 719 meter hoogte. Alle zes stenen zijn puntig en hebben borstjes, het zijn net eieren. Er staan er 3 gegroepeerd en de rest alleen. Het is net of ze uitgelijnd staan op de sterren. Elke steen heeft zo zijn eigen vibratie en ik zag daar verschillende geometrieën om heen bewegen.
Voor mij vertegenwoordigd deze plek de vrouwelijke energie die de vruchtbaarheid dragen (vanwege de ei vorm) en beschermd worden door de bergen (reuzen).

Coddu Vecchiu Tomba di Giganti - Arzachena

Sardinie Coddu Vecchiu Tomba di Giganti Arzachena   2011 Sardinie Coddu Vecchiu Tomba di Giganti Arzachena 2011 03 22 Sardinie 237 Coddu Vecchiu Tomba di Giganti Arzachena

Er zijn op het eiland van Sardinië meerdere van dit soort Tomba's te vinden, maar Coddu Vecchiu is een van de best bewaarde graven van de Giants. Mijn ervaring bij deze Tomba's is dat het een enorm sterke aardende energie plek is. Ook vertegenwoordigt het een sterke vrouwelijke energie en het beeld wat ik hier ontving was, dat men hier rituelen heeft gedaan met drum en vuur ter ere van Moeder Aarde. De kleine opening in het midden van de grote steen is als de vulva van een vrouw. Achter deze kleine opening ligt in het verlengde een soort graf dat afgedekt is met diverse dekstenen. Ook dat is een bijzondere energetische krachtplek. Ik ben hier nu diverse keren met groepen naar toe gereisd en nog steeds is deze plek zeer krachtig.

Deze prachtige plek werd in 1966 opgegraven door Editta Castaldi. Onder de teruggewonnen artefacten waren pannen, kommen en borden met kamversiering, evenals vazen ​​met gebogen halzen en vaasfragmenten uit de vroege Nuragische Bonnanaro-cultuur, wat zou kunnen suggereren dat het monument al vroeg in de Nuraghische periode was gebouwd c. 1800 - 1600 BC.

Coddu Vecchiu lijkt oorspronkelijk te bestaan ​​uit een cist, die werd uitgebreid in het midden van de Bronstijd c. 1800 - 1600 v.Chr. en bedekt met een galerijgraf en de sierlijke stele portaalsteen en megalieten die kenmerkend zijn voor de graven van reuzen. Het stenen voorplein bestaat uit elf granieten stenen gerangschikt in een halve cirkel en meet ongeveer 12 meter (40 voet) breed. Er is verondersteld dat de halfcirkelvormige opstelling van de stenen een poging kan zijn geweest om de tellurische stroom van het graniet te gebruiken voor verjongingsdoeleinden. De centrale stele bevindt zich ongeveer 4 meter (13 voet) hoog en bevat de ingang in de tombe. Het graf van de galerij strekt zich uit achter het voorplein, meet ongeveer 10 meter (33 voet) lang en was waarschijnlijk ooit bedekt door een tumulus.

Santa Cristina Pozzo Sacro-Paulitatino

2011SardinieSanta Cristina Pozzo Sacro Paulitatino klein   maan in water Santa Cristina Pozzo Sacro   2019 03 23 067 Santa Cristina Pozzo Sacro

Santa Cristina Pozzo Sacro-Paulitatino in Sardinië is een plek waar veel over te vertellen is. Op dit terrein staan verschillende archeologische "gebouwen". Eén ervan wil ik graag onder je aandacht brengen en dat is de omgekeerde pyramide. Deze plek is zo bijzonder omdat hier vroeger inwijdingen plaatsvonden. De put is zo georiënteerd dat zonlicht op het water op de equinoxen schijnt en maanlicht op het water schijnt met de maximale declinatie van de maan, die elke 18 jaar en 6 maanden optreedt. Het metselwerk in de trappen en de muren van de putingang laten nog steeds het gladde, perfect vierkante metselwerk zien dat typisch is voor Nuragische structuren. Vlakbij zijn er ook de overblijfselen van een nuraghe, de karakteristieke conische stenen forten die de beschaving hun naam gaven.
Er gaat een trap naar beneden in de vorm van een driehoek en aan het einde van de laatste trede zie je de ronde put waar het (wit)te water in staat. Je mag het water zelf niet in, maar als je er bij staat kan men zich goed voorstellen wat voor soort intense oude rituelen daar moeten hebben plaatsgevonden. Boven deze put is een ronde opening en als de maan precies boven deze water put stond werden de vrouwen ingewijd. Ik vond dit werkelijk een magische plek, maar op het hele terrein is zoveel te beleven dat je makkelijk een dag zoet kan zijn. Er is een winkeltje waar boeken, eigen ambachtelijke kunst en sieraden worden verkocht. Ook is er een gezellige koffie plek waar je een kleine snack, maar ook een heerlijk ijsje kan kopen meer info klik hier

Sardinië is enorm gelinkt met veel vrouwelijke energie plekken die op allerlei manieren vorm gegeven is. Sinds 2010 reis ik regelmatig, met groepen, naar Saridinië en nog steeds ontdek ik nieuwe plekken op dit prachtige eiland. Er is zoveel moois te ontdekken en te ervaren. Buiten de heerlijke stranden, restaurants, cultuur, avontuur, steden, dorpjes, natuur enz. Sardinië is werkelijk oneindig in aanbod van bijzondere plekken en ervaringen. 

vlag Sardinië

In deze Reistip Blog zal ik vaker over bijzondere spirituele plekken schrijven.

 

1000 Resterende tekens


  • Bovenstraat 8 / 4741 AV Hoeven
  • 06-508 24 840
  • info@centrum-nautilus.nl
  • Kvk 71667679
  • BTW nr NL001511494B04

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ

logo garant STO-reisgarantie
LOGO VVKR

Vereniging Van
Kleinschalige
Reisorganisaties

keyboard_arrow_up