Lezing "De Gulden Snede"

Nautilus pompilius kl

Geannuleerd vanwege het Corona-virus. Nieuwe datum zal vanaf Juni plaatsvinden.

De spiraalvormige kamers van de nautilus groeien in verhouding ‘Phi’. Door de eeuwen heen heeft de gulden snede de mensheid gefascineerd door deze prachtige verhouding. Men heeft geprobeerd de geheimen ervan te ontsluieren om zo nieuwe, opwinden eigenschappen te ontdekken.

Door die eeuwen heen heeft men de ene discipline na de andere nieuwe eigenschappen van de gulden snede gevonden in oude voorwerpen, in de natuur, in de filosofie en de wiskunde. De gulden snede is toegepast in kunst, architectuur, muziek en omarmd door dichters en de mystiek wereld.

De Nautilusschelp is een perfect voorbeeld van de gulden snede. Via een kanaaltje naar zijn eigen begin, midden in de spiraal en met de verre maan, waar z’n groei op is afgestemd. Maar ook via zijn 90 armen waarmee hij voedsel naar zich toe haalt is als een ware liefdevolle omarming. Het diertje vertegenwoordigt passie en is een symbool van verbinding met jezelf, je verleden en je omgeving. Veel kenmerken van de Nautilus (de gulden snede) zijn niet zichtbaar, maar evenmin verborgen. Ze moeten alleen nog ontsluierd worden.

Het is niet alleen een lezing waarin ik (Cocky van Dam) de ruimte opvul, het is een lezing waarin ook de aanwezigen de energie van de Gulden Snede zullen ervaren. Nieuwsgierig geworden??

Je bent Van Harte Welkom op:

Datum: In Juni vanwege het Corona-virus
Van: 13.30 - 16.00
Vanaf 13.00 uur is de zaal geopend.

Kosten:
€ 20,=.  Voor koffie en thee wordt gezorgd.

De deelname is pas definitief na inschrijving t.n.v. Lezing "De Gulden Snede" en onze bevestiging.

Klik hier om contact op te nemen.

  • Bovenstraat 8 / 4741 AV Hoeven
  • 06-508 24 840
  • info@centrum-nautilus.nl

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ

logo garant STO-reisgarantie
LOGO VVKR

Vereniging Van
Kleinschalige
Reisorganisaties


 

 

 

 

Facebook

keyboard_arrow_up