Reiswereld en de invloed van Corona deel 1

Praying Hands of Mary 11 

Onderstaande Blog gaat over de huidige situatie in de reiswereld en over als men weer kan gaan reizen.

Reiswereld en de invloed van Corona
Van de één op andere dag is reizen van - en naar een plek buiten ons directe leef omgeving liever niet en bijna niet meer mogelijk. Naar het buitenland reizen is op dit moment al helemaal onmogelijk, mits het heeeeel urgent is, maar dan nog. Vele landen hebben de boel op slot gezet.

Coronavirus COVID-19
Corona heeft van de één op andere dag een heleboel in onze manier van leven verandert. Zo ook het reizen. De reiswereld is ook één van de branches die enorm is aangeraakt. In deze branche gaat, over de hele wereld, miljoenen om. Vele mensen ontvangen hun inkomen via deze branche. Hele gezinnen zijn ervan afhankelijk.

De mens is van nature graag onderweg door te reizen, te ontdekken, avonturen te beleven, andere volkeren ontmoeten en wij mensen zijn nieuwsgierig. Al dit is nu van de één op ander dag, via onderweg zijn, niet meer mogelijk. Vele collega’s hebben, net als Centrum-Nautilus zelf, geen omzet meer.
Alle tijd die Centrum-Nautilus heeft geïnvesteerd in, onderzoek naar de mooiste en bijzonderste spirituele plekken om aan te bieden, vele jaren eigen ervaring, afspraken met de accommodaties, opzetten van een goede website, reclame enz., is door het Corona nu (al is dit tijdelijk) tot stilstand gebracht.

Anders reizen
Zelf verwacht ik (Cocky van Dam) niet dat reizen op de manier zoals we gewend zijn op korte termijn weer plaats zal gaan vinden, hopelijk niet zelfs. Het massatoerisme zal zeker nog geminimaliseerd zijn. Want zolang niet iedereen over de hele wereld is gevaccineerd of beschermd kan worden tegen Corona of dat landen hun maatregelen betreffende bescherming tegen Corona geregeld hebben, dan is reizen, met grote of kleine groepen nog geen optie.
De stoelen in de vliegtuigen dienen, als de boel weer in beweging komt, waarschijnlijk de 1,5m afstand handhaven. Dit geldt ook voor treinen, bussen, de wachtrijen, horeca enz. Overal waar mensen zijn zullen we naar alle waarschijnlijkheid de 1,5m afstand dienen te handhaven. Ook zal naar alle waarschijnlijkheid het dragen van mondkapjes of het controleren van onze temperatuur of beide ingevoerd kunnen worden. Hoe dan ook, zolang er Corona is en dit nog niet ''onder controle'' is, in onze maatschappij, hebben we rekening te houden met afstand van 1,5m en bescherming.

Roman Bridge Scotland

De reizen die bij Centrum-Nautilus worden aangeboden zijn meestal wel met het vliegtuig en in het betreffende land waar de reis plaatsvindt wordt er gebruik gemaakt van een 9 pers. busje. Dan hebben we nog te maken met de accommodaties. De accommodaties zullen ook hun regels hebben opgesteld betreffende het Corona. Dit naar gelang wat hun overheid aan regels handhaven. Dan hebben we nog de museums en andere (openbare) gelegenheden die we ook wel eens bezoeken, die moeten ook Corona-proof zijn. Al met al overal waar mensen komen zal men naar alle waarschijnlijkheid regels hebben opgesteld omtrent Corona-proof te zijn. Dit zal ook weer per land verschillen.

Onderwijzen
Als we weer meer en meer in beweging gaan komen dan zal ook het reizen uiteindelijk weer opgang gaan komen.

Belangrijk is dat wij als reisorganisatie goed op de hoogte dienen te zijn van de regels en protocollen in het betreffende land waar de reis naar toe gaat, maar ook van ons eigen land. Centrum-Nautilus dient de reiziger goed te “onderwijzen”. Wat bedoelen wij hiermee. Wij dienen de klant goed te informeren. De reisbranche moet duidelijk goede protocollen en regels ontvangen, van waarschijnlijk toch de overheid, en wij moeten dit samen met de klant kunnen handhaven. Dit handhaven dient dus door zowel de reisorganisator, maar ook door de klant goed in acht worden genomen. De verantwoordelijkheid ligt dus aan beide kanten. Corona raakt ons allemaal.
Deze Corona situatie is geen ik beweging, maar een wij beweging.

Ierland 085 Achil Island

Al zijn we nog zo zorgvuldig en handhaven we de regels, er kan toch iets gebeuren dat net de Corona ruimte gaf om overgedragen te worden.
Daarom zal het raadzaam gaan worden dat u als klant zich bij een verzekeringsmaatschappij verzekerd, dat mocht u toch Corona oplopen, dat de verzekeraar het vergoedt. U als klant dient hier dus goed bij zijn/haar verzekeringsmaatschappij na vraag over te doen. U kunt ook op de website van Independer alle informatie vinden welke verzekeringsmaatschappij een reisverzekering aanbiedt die Corona dekt. Ook is het verstandig de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten te houden i.v.m. hun reisadviezen.

Kosten
Stel dat er minder mensen in een vliegtuig en busje mogen zitten wat zijn dan de kosten voor een vliegticket en hoeveel auto’s moeten er dan gehuurd worden. Als een accommodatie meer afstand dient te houden dan kost dit ruimte bij het verhuren van kamers en bezetten van tafels bij ontbijt, lunch of diner. Dat kan gaan beteken dat een reis duurder gaat worden. Dat kan ook betekenen dat niet iedereen meer op reis kan. De keuze van de klant om op reis te gaan zal dus heel goed overwogen worden met wie gaat u mee op reis en naar welke bestemming wilt u gaan. Tenslotte is alle uitwisseling van materie via de geld stroom en als uw inkomen is gedaald door de Coronacrisis dan is reizen ook niet direct prioriteit nummer 1. Ook hierdoor wordt de reisbranche aangeraakt en daardoor kunnen de reizen weer duurder gaan worden.

Mogelijke bescherming
Misschien moeten wij als reisorganisatie wel de klant verplichten om mondkapjes mee te laten nemen op zijn/haar reis. Misschien dat u als klant een medische verklaring zal gaan onderteken voor dat u deel kunt gaan nemen aan een reis. In deze medische verklaring staat dan dat u op Corona getest bent. Dit zou een advies vanuit de reisbranche kunnen gaan worden of van de overheid, net als inentingen voor bijvoorbeeld malaria. Dit geldt voor landen waar de kans op malaria groot is  om op te lopen. Maar dan rijst er een vraag omhoog; hoe zijn hier de privacy verklaringen weer over als u een medische verklaring dient in te vullen betreffende Corona getest?
U begrijpt er zijn nog vele vragen over stel dat als we weer kunnen reizen, hoe doen we dit of hoe doen we dat en hoe zal dit of dat gaan.
Men wil ook niet dat de kosten de pan uit rijzen en men zal dus naar middelen zoeken om de economie, o.a. de reisbranche, weer op gang te krijgen. Want al in deze branche gaan miljoenen om en vele mensen verdienen hier hun brood mee.

Bovenstaande zijn natuurlijk allemaal speculaties. We weten nog niet hoe het allemaal werkelijk weer zal gaan worden, maar op dezelfde manier reizen zoals we gewend waren, dat zal zeker wel even duren of misschien wel geheel anders worden. En elk nadeel heeft ook weer zijn voordeel. Het zal in ieder geval de natuur ten goede komen. Dat vind ik zelf een heel groot pluspunt. We hebben tenslotte maar één planeet waarop we allemaal leven. Laten we daar zuinig mee zijn en als we reizen laten we dan ook bewuster gaan reizen. Niet alleen nog maar reizen waar men gaat halen, maar anders reizen door uit te wisselen met de plek die men bezoekt*.

Pluspunten
Enkele pluspunten als u meegaat op een reis van Centrum-Nautilus. Alle reizen die Centrum-Nautilus organiseert vinden merendeels buiten in de natuur plaats. Daar is het heel gemakkelijk de afstand van 1,5m te handhaven. De meeste reizen zijn in Europa, maar goed we zitten nog wel met het vervoer en de slaaplocaties. Maar wat heel bijzonder is aan de reizen die Centrum-Nautilus organiseert is dat alle reizen allemaal een spirituele ondertoon hebben. Dit betekent dat de focus van alle reizen ligt bij de energie van een plek. Met energie bedoelen wij de lichttrilling van zowel de plek als van uzelf. Door uw energie te verhogen wordt uw eigen lichtkracht sterker en sterker. Tenslotte is licht altijd sneller dan wat dan ook.

Ook zijn de reizen die bij ons worden georganiseerd kleinschalig en dus geen massatoerisme. De groep is tijdens de reis niet groter dan 8 personen (incl. mij zelf).

Aangesloten bij het VvKR
Centrum-Nautilus is aangesloten bij het VvKR. Het VvKR heeft regelmatig besprekingen met ons, de kleinschalige reisorganisaties, over hoe nu verder in deze Corona tijd en daarna. Zodra er informatie is die belangrijk is om te delen zal dit op de website, bij Spirituele reizen, van Centrum-Nautilus worden vermeld.

Met of zonder
Centrum-Nautilus hoopt jullie in de toekomst, dat als we weer kunnen reizen, jullie mee te nemen naar al die bijzondere spirituele plekken.
Met of zonder mondkapje
Met of zonder de 1,5m afstand,
Met of zonder temperaturen
Met of zonder medische verklaring

Wel met:

Cliffs of Moher

Reisgroetjes van,
Cocky van Dam
Centrum-Nautilus

*De spirituele reizen bij Centrum-Nautilus zijn geen reizen waar men als reiziger zal worden vol gepropt met verhalen die ook vaak wel te vinden zijn op internet of in boeken. Bij ons gaat het erom dat u in contact wordt gebracht met de plaats. En om in contact te komen heeft u 'het voelen' nodig. Bij de spirituele reizen gaat het er om dat u gaat ervaren wat de plek u laat voelen. Mee gaan op een spirituele reis is een mooie manier om de Aarde anders over te reizen. U reist bewuster en komt werkelijk in contact met de plek... u wisselt energie uit. Deze spirituele reizen zijn geen reizen om te halen, maar om uit te wisselen. Uitwisselen is samen in beweging zijn, net als het spiraal.

1000 Resterende tekens


  • Bovenstraat 8 / 4741 AV Hoeven
  • 06-508 24 840
  • info@centrum-nautilus.nl
  • Kvk 71667679
  • BTW nr NL001511494B04

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ

logo garant STO-reisgarantie
LOGO VVKR

Vereniging Van
Kleinschalige
Reisorganisaties

keyboard_arrow_up