Ho'oponopono

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mijn ervaring met het Ho'oponopono gebed

In 2009 hoorde ik voor het eerst over het Ho’oponopono gebed. Een dierbare vriendin, die al vele jaren in Hawaï komt, sprak het gebed uit en mijn hele fysieke lichaam reageerde hierop.

Mijn nieuwsgierigheid werd getrikkerd en ik ging op “avontuur”. Op internet en in vele boeken is omschreven waarom dit gebed zo krachtig is. Zelf heb ik ook de eenvoud en de onvoorwaardelijke liefde, die in deze vorm wordt uitgesproken, als zeer intens en vrij ervaren.

Toen ik, samen met 3 vriendinnen, Hawaï in 2012 bezocht, kwamen we, via een van deze vriendinnen, in contact met een bijzondere Hawaïaan. Deze man is een belangrijk persoon voor de Hawaïanen zelf. Hij stamt nog af van de Hawaïaanse koningslijn. Hij bracht ons naar zeer bijzondere oude krachtplekken en vertelde over de geschiedenis en gewoontes van de Hawaïanen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Enkele keren liepen we samen alleen op en hij vertelde mij, over het contact met de elementen, de dolfijnen en de aarde. Deze man deelde met zoveel passie over zijn oorsprong. Als hij begon te praten was het net of alles meeluisterde. Het was dan zo stil en sereen. Hij sprak werkelijk vanuit het hart. De Hawaïanen zijn ook echte Story tellers en hij is het ook echt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In een van deze ontmoetingen deelde hij, in een eenvoudig ritueel, het Ho'oponopono gebed met ons. Dat moment zal ik nooit meer vergeten. Het was of door alle tijdslijnen een diepe vergeving plaats vond. Zijn wijze van uitspreken en de uitstraling in zijn ogen drong diep door in mijn wezen. Ik kon de aanwezigheid van de elders werkelijk voelen en tranen van diepe ontroering stroomde over mijn wangen. De plek waar dit gebeurde was op het alleruiterste zuidelijkste puntje van Big Island. De plek waar de eerste Hawaïanen aan land kwamen van over zee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hij keek me recht in de ogen aan en zei: 'Het is lang geleden dat je hier voor het eerst was. Het land is blij jouw voetstappen weer op deze grond te voelen. Het gebed word je geschonken in vreugde en dankbaarheid. Mahalo nui loa. Wat ‘heel veel dank’ betekent.' Pfff, dat kwam wel binnen. Daarna hebben we met zijn alle heerlijk gegeten. Dit is ook een oud Hawaïaans ritueel, om na het gebed de maaltijd met familie, ook die zijn teruggekeerd, te nuttigen.

Het Ho'oponopono gebed:

I am sorry,
Please forgive me,
I love you.
Thank you.

 

Vertaald: Het spijt me. Vergeef me, alsjeblieft. Ik houd van je. Dank je wel.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In liefde geschreven en in liefde met jullie gedeeld.
Harte groet,
Cocky

Tip: Een prachtig boekje wat in 2013 om mijn pad kwam is: Ho'oponopono van Ulrich E. Dupree

Hooponopono boekje

Daarin wordt eenvoudig en mooi uitgelegd op welke wijze u dit gebed kan toepassen.