De Wereld van de Magische Wezens

kind en magie

Als kind las ik graag verhaaltjes over: feeën, elfjes en alle magische wezens die u maar kunt bedenken, maar nu ik volwassen ben verwacht de buitenwereld dat ik die wereld meer moet beschouwen als fantasie dan dat het echt bestaat. Juist is het de magische wereld die mij dichter en dichter bij mijn eigen ware zelf kan brengen. Dit is ook tijdens de Merlijn workshops altijd heel voelbaar. Het haalt mij uit mijn hoofd en nodigt mij uit naar mijn hart. Het is een fantastische wereld om juist mijn spirituele processen mee te doorgronden. Deze magische wezens helpen ons op weg naar de 5e dimensie. Juist in deze tijd waarin technologie en automatisering meer en meer de mens onder controle wil houden is JUIST deze magische wereld een belangrijk tegenwicht. Zonder magie geen leven! En is het nu echt zo erg om te blijven "geloven" in een sprookjeswereld? Een wereld waar fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen? Voor mij bestaat deze wereld en zijn de magische wezens uit de verhalen ook echt om ons heen. Wel of niet zichtbaar, maar zeker voelbaar!

Stel dat u er niet in gelooft, dan is het toch ook heerlijk om af en toe weg te dromen bij een magisch verhaal uit een goed boek of een film? Dus, met het risico dat ik misschien een beetje voor gek wordt verklaard, zeg ik: Kom mee en duik samen met mij in deze wereld vol magie en zijn fantastische bewoners. En misschien her-ontdekt u ook weer deze bijzondere magische wezens! In dit blog benoem ik diverse magische wezens en hun kwaliteiten.

Magische wezens verbonden met het element Aarde

De aard-elementalen zijn de dragers van de aardkracht.
Ze verbinden ons met de oorspronkelijke kracht van het element Aarde, dat voor ons bepaalde kwaliteiten representeert. Dat zijn o.a. het opgaan van het mannelijke in het vrouwelijke, vastheid en solidariteit, geborgenheid, stabiliteit, vertrouwen en lichamelijkheid. De verbinding met het element Aarde stelt enorme levensenergieën in het vooruitzicht. Levenskracht, macht, vruchtbaarheid en sterkte zijn de belangrijkste aspecten die de elementalen van de Aarde kunnen geven. Zij geven leven aan de vaste materie. Over elk steentje, zandkorreltje of kruimeltje aarde waakt een aard-elementaal. De meeste zijn te klein om zich aan de mens te laten zien, maar behalve deze nietige kleine elementalen zijn er ook grotere: diegenen die in een rots, dal of berg huizen. Wie zich niet afsluit voor zijn subtiele waarneming kan deze wezens herkennen, denk maar aan de kracht die uitgaat van een landschap of gebergte. De grootste aarde elementaal is onze planeet zelf. Vele volkeren beschouwden deze elementaal als een godin en noemden haar Gaia. De aard-elementalen bewaken de ongereptheid van de aarde.

Kabouters kabouter met bloem
Kabouters zijn verbonden met het aarde element, wat mineralen bevat. Ze leven in de aarde, maar er zijn ook een aantal boskabouters, die de zorg van het bos op zich nemen. Ze variëren in grootte van 2 tot 3 meter. Ze zien er een beetje knoestig uit en in het algemeen zijn ze een beetje nors, en vertrouwen niet gemakkelijk mensen.

Kabouters zorgen niet alleen voor de aarde en mineralen, maar ook voorde wortels van planten. Ze hebben sterke zintuigen en het verstand. Ze begrijpen wat ze horen en zien. Zij ontvangen niet alleen de kosmische invloeden, maar ook ideeën. Ze hebben een helder bewustzijn.

Een plant, wint energie uit de kosmos en laat ze zinken in de bodem, maar de kabouters verzamelen deze informatie en geven het door aan de aarde en alle mineralen. Hun kennis is onmiddellijk, dat wil zeggen, wanneer zij informatie ontvangen via hun zintuigen: zij onmiddellijk 'weten'. Ze hebben een universeel intellect, daarom hebben ze de neiging om neer te kijken op mensen als onvolledig wezens. Ze hoeven niet na te denken over dingen als wij, daarom denken ze dat we dom zijn.

Kabouters hebben een innerlijk gevoel met alles wat zij ervaren met wat er in de mineralen en metalen zit, of wat is boven de aarde.

Ze lijken ook gevoelig voor invloeden van de maan. Met volle maan, vormen ze een dikke "huid" om hen te beschermen tegen het maanlicht, met nieuwe maan zijn ze bijna transparant. Ze zijn altijd alert over wat er gebeurt om hen heen. Ze geven geestelijke steun aan nederig ontwikkelde dieren.

Kobolden kobolden aardmannetjeZe zijn smaller dan kabouters, en zijn veel fijner en speelser, zeer vriendelijk, Ze vinden het leuk om te helpen, en zelfs met taken in het huis te helpen, maar op dezelfde tijd zijn ze zeer voorzichtig.

Gigantengiant
Giants kunnen echt groot zijn, omdat ze vaak verbonden zijn met de bergen. Ze kunnen ook leven in oude bossen. Ze zijn niet slim, zijn zeer gevoelig en gevaarlijk, maar er zijn enkele uitzonderingen. Ze houden van lawaai. Ze zijn bang voor tovenaars en bepaalde geuren.

Giants zijn erg dicht in etherische substantie, en dus worden ze gemakkelijk gezien door mensen met helderziendheid.

Berg Deva’smountain deva
Veel meer ontwikkelde aarde deva’s zijn de berg deva’s, wezens die doordrongen en werken met een hele berg of met bergketens.

Wat zijn deva’s?
Het woord deva komt uit het Sanskriet en betekent "een wezen van schitterend licht 'en wordt gebruikt om een niet-fysiek wezen aan te geven. Deva’s hebben een instinctieve kennis, ze verwerven niet de kennis, zoals wij dat doen. Ze hebben instinctieve kennis van de kosmische patronen, relaties en harmonieën. Ze hebben geen vorm zoals wij vorm begrijpen in de fysieke wereld. In hun astrale rijk zijn ze als vloeibare geopend vortexen van kosmisch bewustzijn.

fire mountain Deva

Als mensen in staat zijn om ze te zien, hebben ze vaak een vorm uit de menselijke geest. Zo zullen wij ze zien in een min of meer menselijke vorm, maar in essentie zijn ze slechts draaikolken van energie. Ze hebben een geheugen en leren van ervaringen uit het verleden. Ze zijn zich bewust van de archetypen van het veld waarin ze werken. Ze zijn alleen geïnteresseerd in hun eigen werkveld. Bijvoorbeeld, de deva van de eikenbomen zal alleen geïnteresseerd zijn in de groei van eiken, een landschap deva zal alleen geïnteresseerd zijn in het vormen van leven in dat landschap, een helende deva werkt alleen met genezende energieën. Het is dus nutteloos om een eik deva te vragen om een menselijk lichaam te genezen. Deva’s zijn alleen deskundig op hun eigen vakgebied.

Magische wezens verbonden met het element Water

water wezens

Water wordt geassocieerd met vrouwelijke energie. Het element Water representeert de eigenschappen flexibiliteit, meegaandheid, vitaliteit, emotionaliteit en intuïtie. Bovendien belichaamt Water ook krachten als reiniging en verandering.

Zonder water zou er geen leven bestaan. De vrouwelijke energie van dit element voedt en doet groeien en maakt tevens verandering en rijping mogelijk. Voor de mens is dit met name op het emotionele vlak van grote betekenis. Vooral hier komt de energie van het element Water duidelijk tot uitdrukking. Een belangrijk aspect van Water is reiniging. Hiermee wordt niet alleen de lichamelijke reiniging bedoelt, maar ook de psychische.

De elementalen van Water zijn de ziel van alle soorten water. Van het kleinste regendruppeltje tot de grootste oceaan. De kleinste water elementalen kunnen het menselijk bewustzijn pas aanraken wanneer zij massaal voorkomen, zoals tijdens een regenbui. Met de elementalen van meren, rivieren en beken is dat anders. Wie voelt niet de harmonie en innerlijke rust bij het zien van een meer, de levensvreugde bij het zien van een bruisende bergbeek. De oceaan beslaat twee derde van onze planeet en iedereen kan de kracht die ervan uitgaat ervaren. Misschien wel, omdat u door de oceaan opgeladen wordt met positieve energie. De oude Grieken vereerden deze elementaal in de god Oceanos. Hij was de oudste zoon van de godin Gaia, moeder Aarde. Sinds mensenheugenis kent men al de genezende krachten van het element Water. En daarbij gaat het niet alleen om het fysieke welzijn, maar vooral om de gezondheid van de ziel. Hoe heerlijk kan het zijn om even bij te komen in het warme badwater!

In alle culturen en tijden kent men het geloof dat water alle zonden en misstappen kan wegwassen:

- in de Eufraat in Babylonië en in de Nijl in Egypte vonden vroeger al rituele wassingen plaats

- in de Oudgriekse mysteriecultussen waren rituele baden een onderdeel van spirituele reiniging

- in het christendom kent men de doop, die met water wordt uitgevoerd. Tot op de dag van vandaag gebruikt men in de kerken wijwater.

- in het jodendom kent men niet alleen de doop, maar bestaan er ook talrijke rituele wassingen. Wie zich tot het jodendom bekeert, moet zich eerst als teken van verbond onderdompelen in water.

- bij de sikhs in India moeten zij die in de geloofsgemeenschap opgenomen willen worden, gezoet water drinken dat is geroerd met een speciale dolk

- in het hindoeïsme speelt de heilige rivier de Ganges een belangrijke rol. Voor de hindoes is een wassing in het rivierwater een innerlijke reiniging.

Dolfijnendolfijnen
Dolfijnen, ook wel de engelen van de oceanen genoemd leven vanuit onvoorwaardelijke liefde en in eenheid. Dolfijnen zijn geweldige healers en beschermers van het licht op de planeet aarde. Het zijn hoog geëvolueerde wezens die zich in verschillende dimensies kunnen begeven.

Zelfs in de tijd van Lemurië leefden er al dolfijnen en werden zij in verbinding gebracht met andere werelden en entiteiten (buitenaardse wezens). De dolfijnen zijn wezens die deze planeet in de gaten houden zodat wij geen natuurrampen veroorzaken en ook helpen zij ons om te voorkomen dat we de aarden vernietigen. De Lemuriërs waren telepathisch verbonden met de dolfijnen en spraken hun taal, de "Dolphin Codes".dolphins lemuria0

De dolfijnen zijn dus hier om over ons te waken, om ons te helpen en te ondersteunen. Om ons te herinneren aan onze schitterende heelheid. Hun liefde voor de mensheid gaat zeer diep.

Net als de engelen overstijgt de invloed van de dolfijnen tijd, ruimte, en fysiekheid. Het is niet nodig in hun fysieke aanwezigheid te zijn om door hen geheald te worden en hun giften te ontvangen. Nu meer dan ooit, is de mensheid klaar en bereid om de waardevolle geschenken te ontvangen die de dolfijnen willen delen met ons.

Watergeesten
Onder watergeesten verstaan we zowel de elementalen als de waterwezens uit de feeën wereld. Watergeesten vertonen zich niet zo vaak als aard- en luchtgeesten. Dit heeft voornamelijk te maken met energie, aard- en luchtgeesten stralen zowel mannelijke als vrouwelijke energie uit, terwijl watergeesten alleen vrouwelijke energie uitstralen en vuurgeesten alleen mannelijke. Watergeesten zijn in alle culturen te vinden in allerlei vormen en met verschillende namen. Zo heeft u zeemeerminnen, nixen, undinen, sirenen, watermannen, enz.

De oude Grieken kenden de najaden en waternimfen, de Perzen hadden de asrai, de Chinezen de lao-yin en op de Britse eilanden kende men de selkies. Ze hebben allemaal een ding gemeen: ze worden vrijwel altijd als vrouwelijke wezens waargenomen.

mermaid 2

Dit is op zich niet zo vreemd, gezien het feit het element Water een uitdrukkingsvorm is van vrouwelijke energie. Ze worden verder beschreven als een mooie gedaante met prachtige ogen. Vaak kunnen ze prachtig zingen en zijn ze naakt of hebben schubben als een vis. Hun kleding is meestal groen of blauw. In de oude volksverhalen werden de watergeesten veelal vriendelijker beschreven dan de aardgeesten, hoewel er ook verhalen zijn waarin bijvoorbeeld het gezang van een watergeest ervoor moet zorgen dat de mensen in de war raken en gelokt worden, zodat ze het slachtoffer de diepte in kunnen sleuren en zodoende verdrinkt, zodat zijn ziel bemachtigd kan worden. Dit is echter niks anders dan een verhaal ontstaan uit de menselijke angst voor het water en het onbekende. Vaak ook verwijst zo'n verhaal naar de angst van mensen om door emoties te worden overspoeld, zich over te geven.

Water heeft vele betekenissen. Water staat voor emoties en is een symbool voor verandering, verbonden met angst. Maar de veranderingen die de watergeesten teweegbrengen, zijn positieve veranderingen op het emotionele vlak. Tijdens de Middeleeuwen, en op sommige plaatsen nog veel langer, was het in Europese landen een gewoonte een emmer bronwater naast het bed van een stervende te zetten. De watergeesten hielpen dan om de ziel los te maken van het lichaam en zich voor de reis naar gene zijde schoon te wassen.

Zeemeerminnenmeermin en schip
Zeemeerminnen behoren tot de meest tijdloze en universele wezens van de magische wereld. Het zijn vrouwelijke wezens met een vissenstaart, ze lokken met hun prachtige stem zeelieden de diepte in. Tegenwoordig worden zeemeerminnen gezien als lieve, charmante schepsels, maar voordat het tragische sprookje De kleine Zeemeermin van Hans Christiaan Andersen bekend werd, over zelfopoffering in de liefde, hadden deze watergeesten een meer duister imago.

Net zoals de sirenen in de Griekse mythologie, zagen de mensen zeemeerminnen als gevaarlijke, onbetrouwbare verleidsters. Hun doel was om mannen het zeemansgraf in te lokken. Deze verhalen zijn een goed voorbeeld van de mannelijke angst voor de archetypische vrouwelijkheid, waarbij het diepe water staat voor vrouwelijke seksualiteit en het verdrinken voor identiteitsverlies. De grootste nadruk in deze vertellingen ligt dan ook op de sterke aantrekkingskracht die een man moet weerstaan, wil hij niet ten onder gaan. Vaak zie je de zeemeermin met haar kam en spiegel, die staan voor oppervlakkigheid en ijdelheid. Toch kunnen we in de legenden een aantal aanwijzingen vinden van een diepere betekenis. Soms onthullen zeemeerminnen vrijwillig kennis over geneeskrachtige kruiden en kunnen ze zo een leven redden. De vrouwelijke kant van het menselijke karakter dat betrekking heeft op de zeemeermin moet ijdelheid vervangen met medelijden, dus mensen redden in plaats van verdrinken. Het mannelijke deel dat bang is van de zeemeermin moet dat vrouwelijk archetype dat ons naar de diepte kan leiden (ons diepere zelf) omarmen, omdat zij ons kan redden van de verdrinkingsdood. Op een bepaalde manier verbindt de zeemeermin ons met een oud deel van onszelf dat evolueerde in de diepe oceaan, een deel dat we zijn vergeten, een deel dat we moeten omarmen.

De Dubbelstaartige Meermin2 staartige Zeemeermin Park BomarzoDe Dubbelstaartige Meermin vertegenwoordigt het volgende:
"Het bovenlichaam van de twee-staartige Meermin staat voor aarde, haar hoge toon voor lucht, de ene staart voor water, de andere voor vuur en het 5e element is haar gehele lichaam dat groot is en die staat voor ruimte. De ene staart staat dus voor water de andere voor vuur. Als er te veel vuur is verdampt het water, als er te veel water is dooft het vuur. Dit wordt een ervaring in samenwerking en geen af gescheidenheid tussen water en vuur. De dubbelstaartige meermin staat voor harmonie en samenwerking tussen de krachten van alle elementen."

Nimfenforest nymph water
Nimfen zijn verbonden met het element water, maar tegelijkertijd zijn ze ook aangesloten op een berg of bos. Hun actieradius is erg lokaal.

Er zijn ook nimfen die de stroming van het water regelen in de aardkorst. In het algemeen verdelen nimfen de vrouwelijke kwaliteiten van het water in het landschap. Zij kunnen een specifieke eigenheid geven aan een waterplaats. Een goede nimf kan het water van de bron in een helende plaats veranderen. Het is niet ongewoon voor hen om te verschijnen in de religieuze vorm van de godin die mensen van dat gebied aanbidden. Vandaar de verschijning van Maria aan bronnen in Europa. Ze hebben niet een helder bewustzijn net als kabouters. Ze dromen voortdurend. Ze dromen meestal van de sterren, de zon, licht en warmte. Ze hebben de neiging om tijdelijk samen te voegen in een vorm van de vis, maar heeft ook andere mogelijkheden om te metamorfosen. Soms wordt de visvorm permanent. Ze helpen de vissen en amfibieën. Nimfen binden en ontbinden materie. Zij zorgen voor de chemie van planten. Nimfen kunnen een soort van morbide doodswens hebben. Er zijn ook mannen nimfen, of water-mannen, die de belichaming zijn van het mannelijke aspect van water.

UndinenUndine 2
Undinen zijn elementaire watergeesten. Ze zijn vrouwelijk, net als het element water, en bewonen de oceanen, de zeeën, meren, rivieren en alle andere wateren op aarde. Water is, net als haar heerser de maan, intuïtief. Het heeft een verbindende, magnetische kwaliteit en geleidt geluiden en stromingen. Het heeft meditatieve en communicatieve krachten. Daarom zijn Undinen het meest empathisch van de elementaire wezens en zijn ze vaak het gemakkelijkst voor mensen om zich mee te verbinden. Undine’s zijn de geestelijke wezens die de geestelijke wereld van het element water bewonen. Ze bestaan ​​in het water zelf, maar ook in vocht en andere vloeistoffen. Ze laten zich zien aan de mens als mooie waternimfen of als de klassieke zeemeerminnen van mythen en legenden. Ze leven ook in moerassen, rotsachtige poelen, beken en bronnen. Zij controleren de krachten van de natuur in relatie tot planten en leven in het water en de getijden en bewegingen van het water. Undinen zijn emotionele wezens, zeer vriendelijk en staan open voor de mens, maar voorzorg moet worden genomen bij het werken met Undinen want zij kunnen een sterke invloed hebben op iemands emotionele welzijn. Water is van oudsher toegewezen aan het Westen, de richting van zonsondergang.

the water elemental undine

De Godinnen Oba, Yemaya en Atla, worden geassocieerd met water. De kleinere Undine’s werden vaak afgeschilderd als kleine gevleugelde wezens die mensen ten onrechte elfjes noemen. Ze werden gezien in de buurt van bloemen en planten die groeien in waterrijke gebieden, ze hadden ragfijne vleugels en glanzend kleding. Sommige Undine's lijken nauw op mensen in uiterlijk en grootte, ze wonen in koraalgrotten onder de oceaan of op de oevers van meren en oevers van rivieren. Undine’s werken met de vitale essenties, de vloeistoffen van planten, dieren en mensen en zijn aanwezig in alles wat met water te maken heeft. Undine’s kunnen worden opgeroepen om te helpen bij alle magie geassocieerd met het element water. Water is zuiverend, helend, verzorgend, droomachtig, liefhebbend en vreedzaam.

NajadenNaiads 1
Najaden wonen in zoetwaterbronnen en stroompjes. Ze zorgen ervoor dat meertjes en vennen in de zomer vol water blijven. Ze werken samen met de dryaden (nimf van het element aarde). De bomen van de dryaden geven schaduw aan de meertjes van de najaden en zo kunnen deze bronnen de dorst van plant en dier lessen. De overleving van deze waternimf hangt af van de waterpoelen, want als een poel opdroogt kunnen ze sterven. Wateren die door najaden worden beschermd zijn heilig. Sommige hebben genezende eigenschappen en andere voorspellende. Najaden komen vaak voor in de Griekse mythologie.

Nixiesnixies 2
Nixies leefde in rivieren, bronnen, meren en moerassen. Ze laten zich zien als mooie meisjes, soms met een vissen staart. Ze zijn muziekliefhebbers en een uitstekende dansers, en ze hebben de gave van profetie. Hoewel ze geschenken kunnen geven aan de mensen, moet men voorzichtig zijn want ze kunnen schadelijk zijn. Gewoonlijk voor drenkelingen.

Nereïdenblauw haar meermin
De Nereïden zijn in de Griekse mythologie de dochters van de zeegod Nereus en Doris, een Oceanide. Deze zeenimfen worden verondersteld blauwe haren te hebben.

nereiden 1

Ze vergezellen, samen met de Tritons, de zeegod Poseidon en ze zijn zeelui behulpzaam tijdens zware stormen.


Magische wezens verbonden met het element lucht
Het element lucht wordt geassocieerd met vrijheid, wijsheid, oneindigheid en vernieuwing. Het belichaamt het niveau van de wereld der gedachten en ideeën en krachten zoals inspiratie, lichtheid en levensenergie. Door de lucht elementalen kunnen we in verbinding komen met de luchtenergie. Voor de ziel is de energie van de lucht elementalen zeker zo belangrijk, want zonder dit element zouden we niets kunnen uitwisselen. De lucht elementalen zorgen zowel voor het nemen: ideeën, leren, inspiratie, als voor het geven: het uiten, communicatie.

In het element Lucht zijn zowel mannelijke als vrouwelijke energieën werkzaam, maar het mannelijke principe heeft de overhand. De elementalen van Lucht zijn overal, zelfs in het kleinste zuchtje wind. Klein of groot, ze werken allemaal in op het menselijke bewustzijn: iedere keer dat wij inademen, krijgen we een stukje levenskracht van de lucht elementalen. De grootste lucht elementalen die de ziel vormen van stormen, orkanen, tornado's enz., hebben een angstaanjagend effect op de mens. Maar velen zijn ook gefascineerd erdoor en ervaren hun kracht. En ondanks het feit dat de mens de lucht verontreinigd, zorgen de lucht elementalen ervoor dat Lucht een leve gevend element blijft.

storm deva

De vernietigende uitwerking die orkanen en tornado's hebben, wordt dan ook niet veroorzaakt door de lucht elementalen, maar door de mens zelf. De schade die de mens toebrengt aan de atmosfeer is er medeverantwoordelijk voor dat er steeds meer verwoestende stormen ontstaan.

Alle levende wezens hebben Lucht nodig. Hoe schoner deze Lucht, des te heilzamer en sterker werken de elementalen. Er zijn hier zelfs speciale kuuroorden voor. Op deze plaatsen, waar de lucht gezond is en de lucht elementalen hun krachten voluit kunnen ontplooien, worden zieken sneller gezond en de gezonden voelen zich als herboren. De Chinezen noemen Lucht Qi. Daarmee doelen zij in het bijzonder op het spirituele aspect van Lucht en de levensenergie. De natuurgeesten die behoren tot het element Lucht, hebben ook weer diverse benamingen. Bij ons worden zij vooral elfen of feeën genoemd, in andere culturen zijn dit o.a. deva's, sylfen, dryaden of oreaden.

Elfen of sylfenelve met vis
Elfen waren in de Germaanse mythen oorspronkelijk dodengeesten die vruchtbaarheid brengen. Later worden het bovennatuurlijke wezens, met mensengestalte, soms betoverend mooi (lichtelfen), soms afstotend lelijk (zwarte elfen). Zij werden vereerd in een boom, een berg, een waterval enz. 's Nachts dansen zij op het gras en laten daar elfenringen of heksen(k)ringen na. Er zijn veel mythes en legendes over Elfen, allemaal heel verschillend en soms in tegenspraak met elkaar. Het enige dat zeker is, is dat niets zeker is. Alles is mogelijk in Elfenland. Elfen leven doorgaans in bossen, bloemen, aan rivieren en bronnen, maar soms ook ondergronds en in tuinen die niet netjes zijn aangelegd.

sylph spirit orig

Elfen zijn natuurgeesten met bovennatuurlijke krachten. Ze bezitten grote wijsheid die ze met alle liefde inzetten voor de mens. Elfen hadden eeuwenlang ook een donkere kant. Tegenwoordig zien we elfen eigenlijk uitsluitend als slimme, liefdevolle en bewonderenswaardige wezens die over het algemeen veel getalenteerder zijn dan mensen op het gebied van beeldende kunst, muziek, handvaardigheid en taal. Elfen leven in het element lucht, en zijn als het licht in de atmosfeer. Gevoelig voor de beweging van de atmosfeer, hebben ze een slaperig bewustzijn. Hun taak is om licht te dragen aan de planten.

elve

De luchtstroom veroorzaakt door een vliegende vogel, creëert een geluid dat ze kunnen horen. Ze houden van vogels die vliegen door de lucht. Sylfen zijn aangesloten op beweging in de ruimte, zoals modelleren en leiden van de wind. Elfen (of feeën) zijn meer verbonden aan de uitbreiding van het leven in hun gebied. Sylfen zijn de elementaire geesten van de lucht. Ze zijn sierlijk en vrouwelijk, maar net zo wild als de wind die ze oproepen, net zo vrij als de vogels die ze de lucht in tillen en net zo grillig als het weer dat zij helpen scheppen.  Hoewel ze onstuimig kunnen zijn, zijn ze ook licht, harmonieus, expressief en inspirerend. Wanneer u met een sylf communiceert, bent u verbazingwekkend helder en kunt u de wereld zien met een scherpe adelaarsblik, terwijl u innerlijk oog de dingen ziet zoals ze werkelijk zijn. Geluiden en geuren worden door de lucht gedragen, zodat we door de lucht kunnen ruiken en horen. Sylfen zijn heel muzikaal en maken prachtige symfonieën van alle geluiden die door de wind worden meegedragen. Als u luistert naar hun muziek, raakt u geïnspireerd. Wilt u contact maken met sylfen, zoekt dan, om u bewust te worden van een sylf, een rustig plekje. Ontspan u en adem rustig in en uit en luister naar het geluid van de wind door de bomen. Voel de streling op uw wangen. Spreid uw armen en laat u dragen, terwijl de wind omhoog kringelt als een zomerse thermiek of over de heuvelen rolt. Voel de vrijheid en het plezier van onbelemmerd zijn. Laat u gaan en de sylfen zullen komen en met u spelen.

De Elfenring
Deze ringen zijn gemaakt van bloemen of steentjes en binnenin deze ring dansten de elfen. Met de muziek die ze hierbij maken proberen ze mensen in hun ring te lokken. Als iemand in deze ring terecht kwam dan werden ze nooit meer terug gezien. Daarom waarschuwden in vroegere tijden de moeders hun kinderen ervoor om nooit in een elfenring te stappen.

Feeënfeeen fairies 3
Een fee is een vrouwelijke mythologische figuur dat bovennatuurlijke krachten bezit, voornamelijk voorkomend in de Keltische mythologie.

Doorgaans worden feeën voorgesteld als kleine, mooie wezentjes met doorzichtige vleugeltjes en een lichtgekleurd gewaad. Kleine feeën werken met planten, ze helpen bij de bouw van bladeren, bloemen en dergelijke. De grote fee is gerelateerd aan de elfen, maar ze is meer geïnteresseerd in mensen en dieren, en heeft een sterke magische persoonlijkheid. Feeën kunnen fungeren als beschermers of gidsen voor mensen die betrokken zijn in de magie. Fairy’s ontlenen hun geesten uit verschillende bronnen. Enkele van de meest voorkomende spirits komen uit bloemen, bessen, kruiden, en boom bloesems. Fairy spirits kunnen ook afkomstig zijn van insecten zoals libellen, bijen, vlinders, motten, vuurvliegjes, en kevers. Er zijn ook feeën wier spirits afkomstig zijn van kleine vogels zoals vinken, roodborstjes, winterkoninkjes, mussen, dieren, hagedissen, amfibieën en zeedieren, mollen, spitsmuizen, vleermuizen, zeepaardjes, zeesterren, oesters, salamanders en padden.

Er zijn verschillende soorten feeën:

Tuin Feeën
U vindt deze feeën onder de bloemen dansend en spelend met doorzichtige vleugels. `S morgens vroeg spreken ze zegeningen van de wereld uit.

Rots feeën
Deze feeën zijn zeer verstandig.

Boomfeeën
Deze feeën leven in elke boom. Zij kijken naar de boom en de controle van haar energie.

Vuurfeeën
Zij hebben het vermogen te creëren en te vernietigen.

Phooka
Dit zijn Ierse goblins. Ze zijn meestal vriendelijk maar ze willen grappen met u uithalen.

Fir Darrig
Deze feeën verheugen zich nogal om gruwelijke vormen van grappen. Het is misschien het beste ze met rust te laten.

Asrai
Deze feeën zijn zeer delicate feeën die afdruipen naar een poel van water wanneer ze gevangen of blootgesteld worden aan zonlicht.

Storm Deva’sstorm devas 2
De meest karakteristieke lucht fee is degene die wordt geassocieerd met stormen. Ze zijn klein, maar mooi gevormd. Ze zijn goed geproportioneerd volgens het menselijke model, met gezichten die zijn omlijst door golvend haar. Hun voornaamste kleur is als een ruwe berk, maar met vage tinten van lichtblauw en violet.

Hun relatie tot de wind is niet zo intiem als die van wolk fee naar wolk.

Zelden komen ze naar beneden naar de aarde en worden vooral gezien in grote troepen hoog in de lucht. Wanneer een sterke wind waait dalen ze echter af naar de aarde of het oceaanoppervlak. Ze hebben de intelligentie van een hoge orde en worden in feite dicht bij de sylfen in de natuur geplaatst. Misschien kan er een groep van sylfen vooral in verband gebracht worden met de wind van een orkaan. Sylfen, net als alle andere feeën, werken onder leiding van engelen.

Hun superieuren zijn een speciale groep engelen in verband met stormen, en als een grote storm op het punt staat te breken, wekken zij ze op.Net zoals regenstormen de hoogtepunten zijn in het leven van wolkfeeën en andere feeën hun speciale genoegens en evenementen hebben, is de storm de grote vreugde van deze bijzondere feeën.

In de wind vegen ze over de bovenkant van een bos, over het oppervlak van de aarde, en kunnen ze normaal slechts gezien worden over grote pieken of de hoge bergen.

Ze zijn de superieuren van de wolkfeeën en sturen hen.

Dryadendryads
Dryaden zijn de beschermgeesten van bomen en bossen. Hun naam is afgeleid van 'druas', het Griekse woord voor eik, de belangrijkste boom in het woud. Dryaden zijn dus boomnimfen, die eruitzien als mooie vrouwen. Ze worden ook wel Hamadryaden genoemd en het zijn elementaire krachten, maar niet onsterfelijk. Als de boom sterft waarmee ze verbonden zijn, sterft ook de nimf. En als iemand schade aan haar boom aanricht, kan die rekenen op de straf van deze beschermster. Hoewel met de naam hamadryaden soms ook de gehele groep dryaden wordt aangeduid, wordt over het algemeen aangenomen dat zij de beschermsters van de eik zijn

dryaden 2

De melia zijn de beschermster van de es, de epimeliaden of meliaden van de fruitbomen. De alseden zijn de beschermsters van kleine groepjes bomen in het algemeen. Net als de auloniaden. De napaea zijn dan weer de beschermsters van de open plekken in het bos. Dan heb je ook nog de daphniaden, waarvan sommige de laurier beschermen en anderen zich toeleggen op andere, zeldzamere bomen.

Oreadenoread
De oreaden vindt men in de bergen en staan in nauw verband met Aphrodite, de godin van de liefde. Oreaden zijn vol passie en ondanks hun schuchterheid hebben ze vaak amoureuze neigingen naar mensen toe. Een van de bekendste oreaden is Echo. Volgens een van de verhalen had ze de vervelende gewoonte om constant aan het woord te zijn, totdat ze door Hera vervloekt werd. Vanaf dat moment kon ze slechts de woorden van anderen herhalen. Voor de oude Grieken was dit een verklaring voor het natuurlijke verschijnsel van de echo. Een andere nimf is Cynosura, zij zou geleefd hebben op de berg Ida op Kreta. In een van de legendes zou ze Zeus hebben opgevoed toen zijn vader hem had verborgen.

oread 1

Als dank zou Zeus haar tussen de sterren hebben gezet. Cynosura is ook een andere naam voor het stelsel Ursa Minor, of de felste ster daarin, Polaris.


Magische wezens verbonden met het element vuurdraak en meermin
Het element vuur is zowel creatief en destructieve, zijn kwaliteiten zijn helderheid, dunheid en bewegingen en de zijn modus is actief. Vuur in tegenstelling tot de andere elementen, bestaat niet in een natuurlijke staat. De fysieke vorm kan alleen plaatsvinden door het consumeren van een ander element. Vuur is de transformator, omzetten van de energie van andere objecten in andere vormen: warmte, licht, as en rook. Als u wilt voelen de uitingen van deze manifestatie, ga uit op zonnige dag en voel de warmte en licht van de zon, hoor het geknetter van hout en de geur van rook van een brandend vuur. Als u in de transformationele vlam van een kaars staart, dompel u onder in de energie van het vuur. Vuur is het natuurlijke element van dieren en de mensheid, en zij "hebben in hun aard een meest vurige kracht. Om baat te hebben bij de energie van dit element, moeten we bepalen het vernietigende aspect van vuur. Wanneer we een kaars aansteken, roepen wij niet alleen op de energie van het vuur, beperken wij ook zijn macht. Dit destructieve aspect moet niet gezien worden als het negatieve, bosbranden helpen daadwerkelijk bij het opruimen van kreupelhout en het stimuleren van zaden die sluimeren in de aarde open te laten barsten om weer te groeien.

Vuur is een mannelijk element, de aspecten wordt veranderen, passie, creativiteit, motivatie, wilskracht, drijfveer en sensualiteit. Het is de seksualiteit, lichamelijke én geestelijke. Vuur wordt gebruikt in spreuken, rituelen en magie met kaarsen voor genezing, zuivering, sex, het breken van slechte gewoonten of vernietigen van ziekte. Vuur is het element van autoriteit en leiderschap. De eigenschappen van vuur zijn: warmte, dingen vruchtbaar maken, hemelse licht, leven te geven aan alle dingen. Haar tegendeel het helse vuur zijn: uitdroging, verteerd alle dingen en duisternis, maakt alle dingen onvruchtbaar.

Salamanders, of Vuurgeestensalamanders vuur geesten
De salamanders verzamelen warmte en brengen dit in de bloemen. Ze voelen zich zeer verbonden met de wereld van vlinders en insecten. Ze zijn zeer moeilijk te zien.

rode salamander

De vuurgeesten zijn geesten van transformatie (sterven, verval en regeneratie), maken van de compost stapel een vruchtbare bodem. Het is het vuur dat de kaars of het hout doet branden. Ze nemen levensprocessen naar volwassenheid, en door de processen van ontbinding en transformatie nemen zij hen mee naar de drempel van een nieuwe geboorte. Voor de natuur geesten tussen leven en wedergeboorte is er een periode van herstel in de brandende levenskracht van vuur.

Ze stralen ook licht uit en hebben te maken met verlichting en met de wereld zichtbaar te maken door middel van licht.

Vuur salamanders

Ze kunnen ook geesten zijn van inspiratie, bemiddelaars tussen de engelachtige wereld en de meer fysieke niveaus van de schepping. In de oudheid noemde men ze de Muzen. Terwijl de vuurgeesten in het bos klein zijn, zijn ze in een vulkaan zeven tot veertien meter hoog. Ze kunnen worden weergegeven in de menselijke vorm van een kind of met een duivelse blik op hun gezicht, hoewel ze heel aantrekkelijk zijn. In een vulkaan zijn ook grote engelen van vuur. Er zijn ook belangrijke vuurgeesten in het midden van de aarde, verbonden met het lot van de planeet.

"Mythe dieren":

De Eenhoorneenhoorn
De eenhoorn is wel een van de prachtigste magische wezens die we kennen. Het is een prachtig dier, dat leeft in de bossen van Noord-Europa. Als volwassen dier is het een spierwit, gehoornd paard. De veulens zijn echter goud en worden daarna zilver voordat ze volgroeid zijn. De hoorn, het bloed en de staartharen van de eenhoorn hebben zeer veel magische krachten. Als u wat gaat zoeken op internet, zult u ontdekken dat het uiterlijk van de eenhoorn in de loop der tijd is veranderd. De eenhoorn werd vroeger beschreven als een ezelachtig dier ter grootte van een paard, met de staart van een leeuw, de hoeven van antilope en de baard van een geit. Hij is wit met donkerblauwe ogen en heeft een spiraalvormig gedraaide hoorn op zijn voorhoofd. De eenhoorn staat voor puurheid en onschuld.

De eenhoorns komen samen met de elfen, uit het koninkrijk van de natuurgeesten en zou hij zich alleen maar openbaren aan mensen met een ‘zuiver hart’ wat vroeger in de Middeleeuwen werd verward met ‘een reine maagd’. Verder worden de eenhoorns gezien als bezitters van de zuiverste vorm van energie. Soms worden zij beschreven als Goddelijke helpers die ons begeleiden in de weg naar geluk en gezondheid. De eenhoorn staat symbool voor de evolutie. In de Middeleeuwen wordt vaak de ‘duistere’ kant van eenhoorn genoemd wat te maken heeft met de duistere kanten van deze periode. Evolutie staat voor transformatie. Als symbool van de nieuwe tijd wordt de eenhoorn gezien als symbool van geestelijke verlichting. Het paard wordt in de mythologie en in sprookjes vaak aangeduid als het beeld van denken en intelligentie. De eenhoorn is de transformatie; een beeld van een edel paard met een verheven, gezuiverde intelligentie.

eenhoorn familie

De eenhoorn staat ook symbool voor de chakra tussen de wenkbrauwen; het derde of innerlijk oog. Deze chakra zorgt voor de verbinding met de geestelijke wereld, opent de poorten naar intuïtieve kennis en verwijst naar een werkelijkheid die tevoorschijn komt, zodra het dualistisch waarnemen van de wereld overstegen wordt en de gedachten tot rust zijn komen.

Drakendraak wit
Draken bestaan niet meer in levenden lijve, maar nog wel als spiritueel wezen. Ooit zijn ze fysiek aanwezig geweest en in ons diepste weten schuilt onze herinnering aan hoe ze eruitzagen/zien. Draken zijn er in veel verschillende vormen en vele kleuren. De draak heeft altijd de energie vastgehouden, die wij als mensheid hadden verloren. De draak is sterk verbonden met de vier elementen; vuur, aarde, lucht en water, die samengaan met het vijfde element van Ether of Akash (de levenskracht). Nu de aarde en wij mensen in een hogere frequentie terecht gekomen zijn, vinden er grote veranderingen plaats op het mentale, emotionele, fysieke en spirituele gebied.

Hierdoor is de energie van de draak weer voor ons beschikbaar gekomen. De draak raakt uw ziel op het diepste niveau, waardoor u kunt groeien en verder ontwikkelen en op aarde kunt worden wie u werkelijk bent. De draken energie steunt ons daar enorm in. Het brandschoon wat gezuiverd mag worden en wakkert het vuur aan waar het gedoofd is. Drakenenergie is een transformerende, liefde volle energie. Ze breekt op een liefdevolle, maar doeltreffende manier open wat vast zit en maakt uw hart weer ontvankelijk om te kunnen ontvangen. Drakenenergie is als de energie uit de Bron en is voor iedereen. Alleen kunt u de drakenenergie pas ontvangen wanneer u daar klaar voor bent. Wanneer u eraan toe bent om alles, maar dan ook alles onder ogen te zien en hier mee om te willen en durven gaan.

draak wit zwart

De Draken energie wordt gegeven volgens de vier elementen:

- als vuur; het zuivert, verbrand, wakkert aan en is niets ontziend. Het gaat tot aan de kern en reinigt alles wat nodig is en plaatst het in het felste licht. Alles wordt u duidelijk en helder.

- als aarde; de grond u en zet neer wat neergezet moet worden. Vol kracht en volledig in verbinding met de aarde.

- als water; het laat de liefdevolle energie stromen als water, waardoor uw dorst gelest en verfrist wordt.

- als lucht; de krachtige energie van de draak is er altijd en u mag er altijd gebruik van maken, net als van de lucht.

Boeken en Films
Er zijn vele prachtige boeken geschreven en vele geweldige magische films gemaakt over mystieke wezens en waar de magie volop te zien is. Het prikkelt altijd iets in ons, als we zo'n boek hebben gelezen of een film hebben gezien. Enkele favoriete films van mijzelf zijn: Maleficent, Lord of the Rings, Merlin, Game of Thrones en zo kan ik er nog wel meer benoemen. Ik kijk heel graag naar dit soort films en ergens weten we diep in ons dat het geen fantasie is, maar dat ze nog steeds onder ons zijn.

Fairy

Mijn tip aan u: Laat de magie weer wat toe in uw leven, het zal uw leven echt heel veel meer aangenamer maken.

Magische groetjes
Cocky van Dam

Tree Dragon

 

Bron vermelding: Bovenstaande is deels van internet en van mijzelf.

1000 Resterende tekens


  • Bovenstraat 8 / 4741 AV Hoeven
  • 06-508 24 840
  • info@centrum-nautilus.nl
  • Kvk 71667679
  • BTW nr NL001511494B04

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ

logo garant STO-reisgarantie
LOGO VVKR

Vereniging Van
Kleinschalige
Reisorganisaties

keyboard_arrow_up