VB2020bannerBreda 595x142 nieuw

Waarom de naam Nautilus

Nadat ik (Cocky van Dam) in 2015 geheel gestopt was met het energetische werk en het organiseren van reizen, heb ik me overgeven aan de leegte, het verhaalloze en stilte. Ik keerde geheel naar binnen toe. In die fase kwam er vanuit de leegte het gevoel van verhuizen in mij omhoog. Ik heb letterlijk en figuurlijk mijn oude behuizing achter me gelaten en ben naar een nieuw huis met meer mogelijkheden verhuisd.

Deze nieuwe woonplek opent zoveel ruimtes in mij, maar heeft ook letterlijk ruimtes die voor allerlei doeleinden geschikt zijn voor de verhuur. Mijn passie voor het energetische werk werd weer aangewakkerd en de naam Nautilus kwam diep vanuit mijn binnenste omhoog; Centrum Nautilus werd geboren!

Als je de Nautilusschelp opent zie je lege ruimtes gevormd als een spiraal (gulden snede). Het diertje begint heel klein vanuit de kern en vormt een schelpje van kalk om zich heen. Na precies 28 dagen van groei, het diertje volgt daarmee de maanstand, kruipt hij eruit en maakt een nieuw kamertje. Het aantal kamers neemt toe naarmate de inktvis in omvang toeneemt. Deze kamertjes hebben allemaal dezelfde vorm als de vorige, maar is steeds 6,3% groter.De schelp is niet alleen een veilige behuizing, maar wordt ook door de inktvis gebruikt om zich voort te bewegen, en om te dalen en te stijgen. Dit doet hij door middel van meer of minder water in de schelp te pompen. 

De geometrie van de Gulden Snede heeft door de eeuwen heen al heel veel mensen in allerlei culturen geïnspireerd. Zowel in de architectuur, kunst, muziek, wetenschap en de mystieke wereld was men gefascineerd door deze symboliek, maar de oorsprong ligt in de kern van de schepping. Het is een natuurlijke beweging, die terug te vinden is in de natuur, planten, dieren en de mens. Het is de Goddelijke creatie kracht. De gulden snede is een maatvoering die begint bij de Babylonische schrijfplankjes en tot op heden van dagen nog steeds wordt toegepast.

De Nautilusschelp is een perfect voorbeeld van verbindingen vanuit het centrum. Via een kanaaltje vanuit zijn eigen begin (centrum), midden in de spiraal en met de verre maan, waar zijn groei op is afgestemd. Met zijn vele armen waarmee hij voedsel naar zich toe haalt is als een ware liefdevolle omarming. Het diertje vertegenwoordigt liefde en verbinding. Veel kenmerken van de Nautilus (De Gulden Snede) zijn niet zichtbaar, maar evenmin verborgen. Ze moeten alleen nog ontsluierd worden. De Nautilus is weer zo'n wonderlijke creatie van  Moeder Natuur. Je ziet en ervaart in de Nautilus de oneindigheid van de Schepping. De Nautilus staat symbool voor Pure Levenskracht, Levensvreugde en Levensadem.

Centrum Nautilus is zo’n plek waar levenskracht, levensvreugde en levensadem samenkomen. Een plek waar de niet zichtbare ruimtes in jezelf zichtbaar kunnen en mogen worden. Een plek om thuis te komen in jezelf. 

Je bent van Harte Welkom op deze ontdekkingsplek. 

keyboard_arrow_up