VB2020bannerBreda 595x142 nieuw

Candaluna / Shekinah / ISIS / Sophia


De ontmoeting met de energie van Shekinah via de Kristallen Schedel Candaluna dat plaats vond in September 2009 EN de link met het “Levende Verbond” EN de beleving van de Seleniet Geode-Grot reis in September 2019.

Ik was uitgenodigd (September 2009), door Keith Campbell, om met mijn Kristallen Schedel Candaluna een aantal plaatsen te gaan bezoeken, in Schotland, die op de Rozenlijn liggen. Keith Campbell is een kenner op het gebied van de Rozenlijn. Ik wist niets van zijn achtergrond af, maar had hem kort ontmoet, vlakbij de ‘Yew-tree’ (in Schotland), tijdens de spirituele reis, die ik in Mei van 2009, had georganiseerd naar de Glen Lion. Ik had de groep meegenomen naar o.a. de ‘Praying Hands of Mary’, ‘the Glen Lion’, ‘Rosslyn-Chapel’, de berg ‘Schiehallion’ en nog veel meer bijzondere plekken die allemaal een link hebben met het Christus Bewustzijnsveld (Maria Magdalena en Jezus).

We hadden visitekaartjes uitgewisseld en het contact was gelegd. In het Skypegesprek wat plaats vond kreeg ik ineens heel sterk het gevoel dat ik deze man wilde ontmoeten. Zoals ik al eerder schreef, ik wist niets van hem af, en het gesprek was nog niet eens op gang gekomen. Het eerste wat ik hem eigenlijk zei: "Ik kom deze maand (September) naar je toe, vind je dit goed." Zijn eerste reactie was van "uuuhhh" en gelijk erachteraan "JA". Door drukte was ik er niet aan toegekomen om op zijn website te kijken (die toen nog actief was) en uit te zoeken wie hij was of wat hij deed. Direct toen ik aankwam gingen we al op pad naar een plek in de omgeving van Edinburgh. Hij zei mij: "ik zal je de komende dagen naar vele plekken brengen die je wel zal herkennen". Ik wist eerst niet wat hij bedoelde, maar snel voelde ik al waarom ik dus hier met hem moest zijn. Hij heeft mij werkelijk teruggebracht in de tijd en vele herinneringen kwamen terug in mijn bewustzijn. 

Hij bracht mij naar allerlei krachtplaatsen die verbonden zijn met de Rozenlijn, de energie van Merlijn, Egypte en wat al niet meer in Moeder Aarde. Eén van de ervaringen die op deze reis plaatsvond tijdens een transmissie was op mijn kamer: Ik stemde mij af op de Kristallen Schedel Candaluna en ik voelde tijdens deze afstemming dat zij mij dieper en dieper de Aarde in bracht. Opeens hoorde ik een vrouwenstem en zag veel licht met een violet-achtige magenta kleur en ook de kleur blauw. Deze stem nodigde mij uit door een smalle poort te komen. Ik zei tegen deze vrouwenstem: "dat wil ik wel, maar er kan er maar 1 door heen. Er kunnen er niet meer door heen." Toen zei zij: "dat klopt want ook een smalle poort dient zijn doel".

Ik voelde een warme omhullende energie en ging naar binnen. Deze energie werd sterker en sterker in mij en mijn Hart was vol van Liefde. Toen zei deze vrouwenstem: "je kent mij al zeer lang. Vele vrouwennamen heb jij al ontvangen van mij, maar deze naam heb je van mij nog niet in dit leven eerder gehoord. Op mijn verzoek noem je mij nu Candaluna, maar je kent mij ook als *Shekina." De energie stroomde door mijn hele lijf, alles stond in vuur en vlam. Het leek wel of ik koorts had. Shekina zei: "ik ben de aanwezigheid van God en deze energie heeft betrekking op het vrouwelijke aspect van de heilige drie-eenheid." Het is de energie die binnen de dimensie huist van de Heilige Geest. Shekinah is de zichtbare manifestatie van de goddelijke aanwezigheid. Toen ik terugkwam uit deze transmeditatie merkte ik dat ik anders in mijn vel zat. Ik voelde dat ik niet meer de 'oude' was. Er was iets wezenlijk veranderd in mij. De volgende avond hadden Keith en ik een ontmoeting met een Sjamaan. Het eerste wat hij vroeg was of ik de KS bij me had en ik zei: "ja." Hij vroeg of hij haar mocht zien. Dat mocht natuurlijk en direct begon deze Sjamaan mij veel informatie te vertellen. Hij zei o.a.: "This CS is The Goddes, she is the face of God. Her light is the Earth and the Cosmos, she is ALL." Ik wist niet zo goed hoe te reageren, maar heb diep gehuild en vele gevoelens stroomde door mij heen. Op die avond hebben er mooie uitwisselingen plaatsgevonden. Toen ik weer thuis was, ben ik de naam Shekinah op internet gaan opzoeken om te kijken wat het zou kunnen betekenen. De naam klopt helemaal bij de Kristallen Schedel Candaluna, zij is de vrouwelijk Scheppingskracht. 

De naam van de Kristallen Schedel was in een andere periode in de geschiedenis “ISIS”, met als roepnaam “Sophia”, maar zei ze; “Het gaat niet om het oude, maar om het nieuwe” en mijn nieuwe naam is “Candaluna”, maar ik laat je vele vrouwelijke archetype energieën voelen en her-beleven. 

Ik herinner mij nog op een reis door Patagonië en Paaseiland, in 2013, dat de gidsen mij deelde over Candaluna: “Als U naar Candaluna kijkt, ziet U de Nieuwe Aarde” en ook dat kan ik tot op de dag van Vandaag beamen.

Het is nu 2019 en inderdaad ik heb werkelijk al zoveel met haar beleefd op de vele reizen die wij samen hebben ondernomen, maar ook als ik thuis ben onderga ik allerlei inzichten en healingen. De laatste reis (September 2019) was naar de Seleniet Geode-Grot met als thema het “Iets” en het “Niets”. Toen ik Candaluna plaatste in de Geode, kwam alles samen. Het Iets ontmoete weer het Niets en uit het Niets komt het Iets.

Het Niets is wat nu in Candaluna IS. Ook deze reis zal weer verder worden vervolgd. 

 

*Deze tekst vond ik laatst nog op internet. De Shekinah wordt gezien als de fysieke, Vrouwelijke Aanwezigheid van God op de Aarde. De Belichaming.
Ze wordt in verband gebracht met de Wolk**, die boven de Tent van Samenkomst hing, toen Mozes de berg Sinaï beklom. Na zijn ervaring met het Aangezicht van God, bouwt Mozes een kist voor de wetstafelen en zo ontstaat de Ark van het Verbond ***. De Ark van het Verbond representeert de Vrouwelijke Aanwezigheid van God.

** In de reading, die werd doorgegeven aan de reizigers die mee gingen op de Seleniet Geode-Reis, werd gezegd; “Candaluna is in de Wolken”. Dat sluit ook weer zo mooi aan bij bovenstaande omschrijving.

*** En weer zo’n mooie schakel. Deze schakel connect met het verhaal “Het Levende Verbond”’.

Bob Marley / het levende verbond

Al op 08-09-2014 Schreef ik voor mijzelf onderstaand verhaal op. Nu deel ik het graag op mijn nieuwe web-site. 

“Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds gaande. Dit komt o.a. doordat ik nog steeds allerlei spirituele plekken bezoek. Hierdoor wordt het verhaal nog steeds verder met de eerdere beleefde verhalen verbonden. De verdieping van het Kristallijne licht gaat maar door en door mij heen. Het is een Never Ending Story, het Levende Verbond verbind zich met alles wat ik heb be-leefd en be-leef en nog ga be-leven."

Sinds mijn negende ben ik al GROOT fan van Bob Marley. Zijn muziek voelde ik als kind al in mijn hart, ondanks dat ik de teksten toen nog niet begreep. Zijn Reage muziek maakt me vrolijk en tevens ontspande het me, het was voor mij een soort "medicijn". De liederen, van BM, gaan o.a. over vrijheid, gelijkwaardigheid en de rechten van de mens, maar ook over Jezus. 
Zijn muziek voelt voor mij als “niets moet”, “vrijheid” “laten” en “loslaten”. Heerlijk moeiteloos in het leven gaan staan, zo voelde voor mij altijd de essentie van zijn boodschappen die hij doorgaf in zijn liederen, maar er was ook iets anders. Dat "Iets" voelde ik wel, maar wat ik toen nog niet begreep als ik naar zijn muziek luisterden. Ik kwam dan in een soort trance en voelde zo’n diepe verbinding met een trilling die ik toen nog niet kon omschrijven. Nu vele jaren later en vele ervaringen verder vallen de puzzelstukjes in elkaar. Bob Marley raakte toen al in mij het Kristallijne licht aan, het Christuslicht waar ik mij zo in Thuis voel.

Wat misschien niet zo bekend is over Bob Marley is dat zijn inspiratie, voor zijn muziek, opgedaan werd in Ethiopië. Toen ik zelf in 2011 in Ethiopië kwam vertelde de gids, die ons van plek naar plek bracht, mij dat Bob Marley, voordat zijn carrière begon, naar Ethiopië was gekomen om de Reage muziek eigen te maken, maar Bob Marley had meer met Ethiopie. De sleutel ligt in zijn album “Legend”. 

Graag verwijs ik ook naar de web-site van Herbert van Erkelens. Waar Herbert over schrijft is voor mij heel herkenbaar. Daar ik dit zelf (wel in een nieuw jasje) ook heb beleefd en letterlijk heb ervaren voordat ik überhaupt van het Christusbewustzijn, af wist. 
Voor mij is het verhaal over “Bob Marley en de Leeuw van Juda” geen fictie of zomaar een roman. Bob Marley had heel veel met het Christusbewustzijn en het Levende Verbond.

Het Christusbewustzijn werd bij mij geheractiveerd toen ik in 2006 “wakker” werd, toen is mijn verhaal weer verder gegaan….Dit kwam doordat ik in contact kwam met een Kristallen Schedel genaamd "Tulsa of Trust". Mijn leven is toen werkelijk 180º veranderd (dit verhaal volgt later nog). Het werken met Kristallen Schedels en het spiritueel reizen is sinds dien begonnen. Vanaf 2008 met mijn geliefde Kristallen Schedel Candaluna zijn we samen naar menig bijzondere plekken op Aarde afgereisd. Zo ook naar Ethiopië. Zij begeleidt mij en heeft mij al veel laten ervaren in het Christusbewustzijn - het Kristallijne licht. Waardoor ik zelf kan zeggen; ik voel het Levende Verbond, ik be-leef EN ik Leef de weg naar het Levende Verbond.

Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds gaande. Dit komt o.a. doordat ik nog steeds allerlei spirituele plekken bezoek. Hierdoor wordt het verhaal nog steeds verder met de eerdere beleefde verhalen verbonden. De verdieping van het Kristallijne licht gaat maar door en door mij heen. Het is een Never Ending Story, het Levende Verbond verbind zich met alles wat ik heb be-leefd en be-leef en nog ga be-leven.

Candaluna en ik in Ethiopie 2011Lalibela Ethiopie

Dank voor het lezen.
Warme Harte Groet,
Cocky van Dam

De Koning der dieren is vrij

De verhaalloze periode

“Het was geen periode van doen, maar van zijn. Stapje voor stapje ontvouwde de Verhaal loze Periode zich”.

Vanaf 15-11-2015 tot 08-08-2018
Op 15-11-2015 was ik, Cocky van Dam, gestopt met de praktijk Candaluna en het reisbureau Candaluna-travel. Er waren in mijn aansluitingen allerlei verschuivingen en aanpassingen gaande. Het herpositioneren van deze aansluitingen waren in volle gang.
Omdat die bewegingen zo veel met me deed voelde ik dat ik geheel diende te stoppen met al mijn activiteiten en die beslissing viel, ook voor mij, geheel onverwachts op 15.-11-2015. Ik had geen idee hoe dit zou gaan uitpakken of hoe het zich zou gaan vormen of wat dan ook en deelde toen mede; "we zullen zien".

Vanaf dat moment ben ik vol-ledig in de overgaven van de leegte, het verhaal loze en stilte gegaan. Ik keerde geheel naar binnen toe. Na allerlei ups en downs, gaven de leegte, het verhaal loze en de stilte mij een heel aangenaam gevoel. De stilte die ik in de leegte ervaarde was zo prettig dat het me veel moeite kostte om vanuit deze verhaal loze periode naar buiten toe te bewegen. De leegte voelde zo comfortabel aan, dat ik dit niet meer wilde opvullen met verhalen. Ik kwam thuis in mezelf. Pas na een reis in 2017, kwam er meer en meer beweging in mij. Een eitje was bevrucht. 

Het eitje dat was bevrucht monde uit tot een verhuizing. Het huis wat op mijn pad kwam, werd een huis met mogelijkheden. Deze nieuwe woonplek is uitermate geschikt voor allerlei doeleinde.

Deze nieuwe plek ontwaakt/opent in mij allerlei ruimtes die diep verborgen -, maar ook aan de oppervlakte liggen. Het raakte o.a. ‘Dienstbaar zijn aan’ aan in mij, maar tegelijkertijd ook de weerstand die er nog opzat. Vele levens en ook in dit leven was ik jarenlang dag in dag uit dienstbaar geweest voor het grote geheel. Voor het grote geheel dienstbaar zijn zit zo diep in mijn wezen verankerd dat ik aan mezelf voorbijging en niet goed wist of ik ook ‘nee’ kon zeggen. De weerstand in mij was dus enorm toen dit werd aangeraakt, ondanks dat ik wist dat ik klaar was met sporen trekken. De weerstand/angst kwam omhoog. 

Ik stemde mij af op de leegte en die diepe stilte die ik in de afgelopen periode zo intens ervaren had. Ik voelde de liefde volle stroming van de leegte sterk door heel mijn hele lichaam stromen. Vanuit die afstemming ging ik terug naar de angst die ik voelde op de aanraking van dienstbaarheid. Oude gevoelens van “voldoen aan”, “controle hebben over”, “macht” of situaties die te maken hadden met verplichtingen kwamen langs en loste op in die leegte. Het kreeg geen vat op mij, het haakte/kleefde niet meer aan mij.

De verhaal loze periode heeft mij letterlijk los geweekt van het oude. Het oude in mij heeft het nieuwe ontmoet en het nieuwe zal voortgaan. Wel met de wijsheid van het oude, maar in een nieuwe behuizing.  

Ik weet nog voordat ik me terug ging trekken uit het werk, dat ik me aangetrokken voelde naar de “vrije energie” en dat deze zich op een bepaalde manier wilde ontvouwen. Ik wist toen nog niet hoe, maar de leegte -, verhaal loze - en stilte periode hebben bij diep naar mijn centrum gebracht. Het was geen periode van doen, maar van zijn. Stapje voor stapje (like Stepping Stones) ontvouwde de Verhaal loze periode zich in mij. Niet in één keer van hiernaar daar, maar in het hier en in het nu, stap voor stap. Van binnenuit heb ik subtiel de natuurlijke beweging gevoeld die sterker en sterker werd en zich uiteindelijk heeft vertaald naar een 3D vorm, een nieuwe behuizing. Het Hoe werd gevormd naar Verhuizen. Het verhuizen heeft weer een volgende beweging op gang gebracht. Het nieuwe huis werd een huis met mogelijkheden en toen werd het centrum geboren en geopend.Deze plek is niet alleen waar ik iets voel om aan toe te voegen aan het grote geheel, maar waar ook waar andere Iets toevoegen EN zich Welkom voelen om zijn of haar kwaliteiten te delen met anderen.

De naam die ik voelde op borrelen om aan deze plek te koppelen werd geboren “Centrum Nautilus”. 

 

Connectie met de Hathor’s

keyboard_arrow_up