Mystieke reis naar Italië

Heeft reeds plaatsgevonden!

Mystieke reis naar het gebied van de Etrusken en waar de dubbelstaartige Meermin een belangrijke rol speelde in hun leven.

Onderstaand een grove planning van wat we o.a. gaan bezichtigen.

dorpje MartaWe starten onze reis in het heilige berg gebied van de Etrusken (Monte Amiata). We gaan een bezoek brengen aan verschillende dorpen in het gebied van de Etrusken; Pitigliamo (dit dorp is gebouwd in een vorm van een schoen), Sorano, Bomarzo en Sovano. 

Het gehele gebied waar we ons in zullen begeven is heel bijzonder. We gaan enkele Via Cava’s bewandelen. Dit noemt men ook wel de Paden van Moeder Aarde. Het zijn holle paden die de Etrusken hebben uitgehouwen ter verering aan de Meerminnen Godin. Telkens weer zijn deze paden indrukwekkend. De kracht van Moeder Aarde is in deze Cava’s in elke cel te voelen. Onderweg komen we uitgehakte symbolen van vruchtbaarheidsrites tegen. Watertempels en kleine grotten in de vorm van een ei. Het ei is een zeer belangrijk symbool, het staat voor vernieuwing c.q. geboorte en de eischaal van het ei is van kalk dat voor bescherming staat voor de botten. 

Ook brengen we een bezoek aan verschillende oude watertempels, een oude Etrusken piramide en  een zeer bijzondere Steencirkel. Deze Steencirkel heeft een belangrijke rol gespeeld in de tijd van de Etrusken en mag zeker niet ontbreken op deze reis. Al deze plekken zijn nog steeds actief, mystiek en voelen heilig aan.

De 5-elementen: water, vuur, aarde, lucht en ruimte, de kronkelige paden in labyrintische vormen, rotspartijen in de vorm van een schelp, kleine grotten in de vorm van een ei en ingenieuze holtes en waterrichels speelden een grote rol in het leven van de Etrusken en zullen dat ook voor ons zijn op deze reis.

Uiteraard is er ook alle ruimte om heerlijk te relaxen, ondanks het “volle” programma. Want we kunnen bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een natuurlijk thermen bad. Heerlijk voor de huid en aangenaam warm. Het is midden in de open lucht en vrij toegankelijk. Wat ook niet zal ontbreken is een bezoek aan het schitterende beeldenpark, waar we de beelden van de beroemde Dubbelstaartige Meermin en Haar Zus kunnen bewonderen. Natuurlijk zal het ons ook niet ontbreken aan een heerlijke echte Italiaanse cappuccino of kopje thee op één van de vele terrasjes die we onderweg tegenkomen. Want de boog kan niet altijd gespannen staan, toch?

Er is nog zo veel meer om te benoemen, maar laat je verrassen en stap mee in dit avontuur. Geheel in contact met de spirituele gidsen en het heilige gebied van de Etrusken
. We mediteren regelmatig om vanuit de afstemming van harmonie en stilte, in contact te komen met de bijzondere heilige en mystieke plekken.

Meer Bolsena Isola Bisentinanatuurpark bij VulciTempel MeerminnenVia Cavas

Samenvattend wat we bezoeken:
Wandelingen door de mystieke en heilige Via Cava's
Diverse dorpen: Pitiglialmo, Sovana, Sorano, Bomarzo en nog enkele andere
De twee eilanden in het Bolsena Meer zien liggen en het Maan eiland bezoeken
Een bijzondere Steencirkel, die absoluut niet kan ontbreken op deze reis.
Tempels
Waterbronnen
HET Beeldenpark
De oude Etrusken piramide

 Praktische informatie

Data:

 • 9-daagse reis van Donderdag 29 augustus t/m Vrijdag 6 september 2019

Kosten:

 • 1.450,= p.p.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen
 • Ontbijt
 • Profesionele begeleiding van groeps- en persoonlijke processen door Cocky van Dam
 • Transmissies door Cocky van Dam
 • Meditaties begeleidt door Cocky van Dam
 • Informatie over de plekken die we bezoeken
 • Vervoer in Italië is in een bus met chauffeur gedurende de gehele reis
 • Een bijeenkomst voorafgaand aan de reis

Exclusief:

 • Vliegticket: Vlucht gegevens: Transavia vanuit Rotterdam - Rome en terug
  29 augustus HV 6035 vertrek 06:55 uur
  6 september HV 6036 vertrek 09:55 uur
 • Eten en drinken tijdens de vlucht en op de vliegvelden
 • Lunch
 • Diner's
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Zakgeld voor persoonlijke uitgaven
 • Drankjes
 • Eventuele Entree's

Aanmelden:

 • De inschrijving is pas definitief na overschrijving van € 500, = /p.p. op rekeningnummer van Centrum Nautilus t.n.v. reis Italië.
 • Klik hier om contact op te nemen.

   


Aanvulling praktische informatie
Minimaal aantal deelnemers: 5
Maximaal aantal deelnemers: 8
De reis gaat door bij minimaal 5 inschrijvingen

Bij het boeken/reserveren van de reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 200,=. Mocht je na het reserveren van je reis achteraf toch nog kiezen voor een éénpersoonskamer, dan kan het zijn dat de kosten hoger uitkomen dan de toeslag van € 200,=.

Moeilijkheidsgraad
Deze spirituele reis is geschikt voor iedereen die over een gemiddelde conditie beschikt. Er worden op de locaties stukjes gewandeld, soms op oneffen terrein. Het is van belang dat je minimaall anderhalf uur achter elkaar kunt wandelen. Ook is het nodig dat je over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen. Stokken zijn handig voor extra ondersteuning.

De vlucht voor deze reis kan geboekt worden nadat je van ons de bevestiging hebt gehad.

Als je interesse hebt voor deze reis, maar het minimaal aantal deelnemers is nog niet bereikt dan is het raadzaam de vakantie bij ons alvast te reserveren. Zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt, sturen wij je automatisch een bericht dat je de vlucht kunt boeken.

Als uiteindelijk blijkt dat we je, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen op de slaapkamer, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen.


Samenvattende informatie over de dubbelstaartige Meermin en de Etrusken.

De dubbelstaartige Meermin

2 staartige Zeemeermin Park BomarzoDe energie van de dubbelstaartige Meermin vertegenwoordigt het volgende: 
"Het bovenlichaam van de twee-staartige Meermin staat voor aarde, haar hoge toon voor lucht, de ene staart voor water, de andere voor vuur en het 5e element is haar gehele lichaam dat groot is en die staat voor ruimte. De ene staart staat dus voor water de andere voor vuur. Als er te veel vuur is verdampt het water, als er te veel water is dooft het vuur. Dit wordt een ervaring in samenwerking en geen af gescheidenheid tussen water en vuur. Een reis in harmonie en samenwerking tussen de krachten van alle elementen."De Etrusken

Liefdes paar EtruskenDe energie van de Etrusken vertegenwoordigt het volgende: De Etrusken waren een vredelievend volk, in harmonie met hun omgeving en ze hebben die plekken bewoond waar zij hun kwaliteiten ten volle konden benutten in samenwerking met de Aarde. De Etrusken kende de mystieke kracht van de twee-staartige meermin. Ze wisten dat het ging om saamhorigheid i.p.v. afgescheidenheid. Ze plaatsten niet voor niets de twee-staartige meermin op hun tempels. Deze vorm drukt de energie uit van harmonie en eenheid en dat is wat de Etrusken vertegenwoordigden.
 

Op deze reis gaan we o.a. de prachtige energieën van, harmonie, eenheid, vrouwelijke creatie kracht, onvoorwaardelijke liefde, in ons zelf versterken. De plekken die we gaan bezoeken gaan ons helpen deze energieën in ons zelf te versterken en te verankeren.

 

 

 

 

 

Klik op Read More om te reisgarantie te lezen.

Lees verder