N.O. Schotland en Isle of Lewis

26 mei t/m 6 juni 2020
Voldoende plek

Op deze 12-daagse reis brengen we een bezoek aan Noord-Oost-Schotland en Isle of Lewis.

Vanuit Eidenburgh rijden we naar het Meigle museum. Daar begint onze reis van de Pict-people. Pict-people betekend “de geschilderde of getatoeëerde mens”. Op deze reis stappen o.a. we in de voetsporen van een volk dat leefden in wat tegenwoordig Oost- en Noord- Schotland is. Waar ze woonden en hoe hun cultuur was, kan worden afgeleid uit vroege middeleeuwse teksten en de Pictische stenen. Hun Latijnse naam, Picti, verschijnt in geschreven archieven van de late oudheid tot de 10e eeuw.

De Picts-stenen zijn versierd met gegraveerde symbolen en zijn afkomstig uit de zesde tot en met de negende eeuw. Al jaren breken onderzoekers zich het hoofd over de vraag wat deze symbolen toch hebben te betekenen. En nog steeds is niet helemaal duidelijk wat er achter de tekens schuilgaat. Wel denken Britse onderzoekers nu bewijs te hebben gevonden dat de symbolen deel uitmaakte van een echt schrijfsysteem, vergelijkbaar met het hiërogliefenschrift, maar wat het betekend is tot op de dag van vandaag een mysterie.

picardystone map   DandaleithStonePictsPicten rozen vrouw

Waarom het Picts-volk op de stenen graveerdeen en hun lichaam prachtig tatoeëerde was niet zonder reden. De rest van het verhaal en hun bijzondere energie zal zich op deze reis verder doen openbaren wanneer we reizen door het prachige Noord-Oosten van Schotland waar ze hebben geleefd en waarom ze in eens ook zo maar weer waren verdwenen.

Wat we o.a. gaan bezichtigen in de provincie Mar:
- de Maiden Stone. Deze steen ligt in het hart van de Pictische provincie Mar.

Maidenstone east 


- de Picardy Stone. Deze staat nog op de orginele plek waar het Pict-volk heeft gewoond, vlakbij is het Dunnideer Heuvelfort.
- Ook daar brengen we een bezoek aan. Want dit was DE plek waar het stamhoofd verbleef. Als je naar de foto's hieronder kijkt van Dunnideer Heuvelfort doet het me denken aan de Tor in Glastonbury.

Dunnideer bdunnideer a

Na het bezoek aan deze streek rijden we door naar het gebied van Inverness. In deze omgeving doen we enkele plaatsen aan waar de Pict-people ook hun "voetprints" hebben achter gelaten.  We gaan o.a. naar de plekken Fordrose en Rosemarkle. Enkele dagen later rijden we vanuit Inverness door naar het eiland Ilse of Lewis waar we 3 nachten zullen overnachten. Op dit eiland brengen we een bezoek aan de oudste steen cirkel Callanish Stones.

Isle of Lewis
Deze steencirkel is ouder dan Stonehenge en de piramides van Egypte.

Dinsddag 26 Mei tot Vrijdag 29 Mei gebied van Aberdeen = 3 nachten
Vrijdag 29 Mei tot Maandag 1 Juni gebied van Inverness = 3 nachten
Maandag 1 Juni tot Donderdag 4 Juni op Isle of Lewis = 3 nachten
Donderdag 4 Juni tot Zaterdag 6 Juni omgeving Perth = 2 nachten

========

Toelichting:

De Maiden Stone is een plaat van roze graniet en bijna 3,2m hoog. De steen is ongeveer 1.200 jaar oud (rond 800 AD) en hoewel veel van de betekenis ervan niet meer is vast te stellen, moet de plek toch van groot belang zijn geweest voor de toenmalige bevolking van de Garioch, het hart van de Pictische provincie Mar.

De Picardy Stone werd al in de 6e of 7e eeuw gemaakt en is daarom één van de eerste gegraveerde Pictische stenen in dit gebied, nog voordat de bevolking het schrift gebruikte. Eén van de laatste prehistorische monumenten dus. Het staat nog op de originele plek waar het geplaatst werd, een zeldzaamheid voor Pictische stenen. Het staat duidelijk in het zicht van het Dunnideer heuvelfort, een Pictische kracht plaats waar een Pictisch stamhoofd verbleef.

 

Moeilijkheidsgraad
Deze spirituele reis is geschikt voor iedereen die over een gemiddelde conditie beschikt. Er worden op de locaties stukjes gewandeld, soms op oneffen terrein. Het is van belang dat je minimaal anderhalf uur achter elkaar kunt wandelen. Ook is het nodig dat je over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen. Stokken zijn handig voor extra ondersteuning. Vervoer: naar bestemming per vliegtuig en vanuit daar verder met de auto.

De vlucht voor deze reis kan geboekt worden nadat je van ons de bevestiging hebt gehad.

Als je interesse hebt voor deze reis, maar het minimaal aantal deelnemers is nog niet bereikt dan is het raadzaam de vakantie bij ons alvast te reserveren. Zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt, sturen wij je automatisch een bericht dat je de vlucht kunt boeken. Als uiteindelijk blijkt dat we je, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen op de slaapkamer, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen. Op deze reis geldt het alleen op het vaste land (Schotland). Op Isle of Lewis slapen we als groep in één ruimte.Praktische informatie

Max. aantal 8 personen.
Voor deze rondreis geldt een minimaal aantal deelnemers van 5 personen en een max. van 8. Uiterlijk 6 weken voor vertrek wordt bekend gemaakt of er voldoende deelnemers zijn.

Vliegticket gegevens:
We vliegen met KLM vanuit Amsterdam naar Edinburgh.
Vlucht gegevens op Dinsdag 26 Mei vanuit Amsterdam vertrek  uur. Aankomst Edinburgh uur. Vluchtnummer: KL
Vlucht gegevens op Zaterdag 6 Juni vanuit Edinburgh vertrek  uur. Aankomst Amsterdam  uur. Vluchtnummer: KL

Data:

 Dinsdag 26 mei t/m Zaterdag 6 juni 2020

Kosten:

 € 1800,= bij het delen van een twee-persoonskamer.

 Toeslag is voor een 1-persoonskamer € 100,=. Er zijn voor 8 nachten 2 1-persoonskamers beschikbaar.

Inclusief:

 • alle overnachtingen
 • ontbijt
 • begeleiding van groeps- en persoonlijke processen door Cocky van Dam
 • channelingen en meditaties
 • informatie over de plekken die we bezoeken
 • vervoer om op de locatie's te komen
 • boottocht van en naar Isle of Lewis
 • benzinekosten

Exclusief:

 • vliegticket
 • lunch
 • diner
 • entree's
 • persoonlijke uitgave's

Aanmelden:

 Via mail. De inschrijving is pas definitief na overschrijving van € 500, = /p.p. op rekeningnummer: van STO-Garant t.n.v. NO-Schotland

 

Klik hier om contact op te nemen.