“In de voetsporen van Hildegard von Bingen”

 18 Juni t/m 25 Juni 2020

Hildegard Beeltenis“In de voetsporen van Hildegard von Bingen” 

8-daagse reis

Hildegard von Bingen (1098-1197) was een waar multitalent.
Haar levenswerk is in vele boeken gebundeld. Boeken over levenswijsheid, kosmologie, kruidengeneeskunde, edelstenen en de geneeskracht van spelt, maar Hildegard deed nog veel meer. Zo componeerde zij ook muziek, schilderde zij meditatief en schreef ze ook nog twee visioenboeken. Ze was een zeer getalenteerde vrouw en ruim haar tijd vooruit. Met al haar prachtige werk wat zij heeft nagelaten raakt zij nog steeds vele harten aan, maar vooral inspireert zij vele vrouwen.

Wat minder bekend is over Hildegard is dat zij in de tijd van Avalon een hogepriesteres is geweest. Avalon speelt een sleutelrol op deze reis.

Deze reis heeft als thema ‘in de voetsporen van Hildegard von Bingen'. Dit zal vormgegeven worden door: meditaties, afstemmingen op het kristallijne licht, het bezoeken van plekken waar Hildegard veel verbinding mee had, het beluisteren van haar liederen, voordrachten en haar schilderijen bewonderen. Daarnaast genieten we volop van één van de landschappelijk mooiste streken van Duitsland, in de prachtige vallei van de Rijn.

Al wat we gaan bezoeken en ervaren, zal bijdragen om haar hoge trillingsfrequentie te ervaren en te integreren.

De eerste twee dagen staan ingepland, daarna zal de volgorde van het bezoeken van de plekken geheel afhangen van het moment.

Wat we o.a. gaan bezoeken:

- We starten bij het museum in Idar-Oberstein waar we o.a. de connectie met kristallen en Hildegard maken en tegelijk de hele bijzondere collectie kristallen zullen gaan bekijken.
- We brengen een bezoek aan haar geboortedorp Bermersheim, waar we in de omgeving de eerste 3 nachten zullen overnachten.
- We maken een prachtige wandeling naar de krachtige spirituele plek Disibodenberg.
- We bezoeken de Parochiekerk van Eibingen, waar haar relikwie ligt en een heilige bron.
- Tevens bezoeken we de Abdij St. Hildegard, waar de nonnen nog dagelijks haar liederen ten gehore brengen. 
- Ook brengen we een bezoek aan het Klooster Rupertsberg en de bijzondere kelder met zijn prachtige gewelf.

We gaan haar schitterende schilderijen bewonderen, maar er is nog veel meer wat we gaan bezoeken en vooral be-leven. Tijdens de prachtige busreis door het schitterende Rijn landschap, worden er zo nu en dan muziekstukken, die gecomponeerd zijn door Hildegard, beluisterd. Dit om nog meer in haar energie te komen.
We overnachten op twee verschillende plekken. De eerste is vlakbij haar geboorte dorp en de tweede plek is in de buurt van de Abdij St. Hildegard.

De laatste dag van de reis, rijden we weer op huis aan.

Al met Al een bijzondere reis waar energie en materie elkaar ontmoeten. We reizen in haar voetsporen en door haar spoor te volgen komen we stap voor stap dichterbij haar liefdesenergie, haar connectie met De Bron. Op deze reis zullen al onze zintuigen worden aangesproken: luisteren, voelen, zien, spreken en proeven. Kortom: een reis om nooit meer te vergeten.

Abdei St. HildegardKnow the Ways 2eKlooster Disibodeberg

De begeleiding van deze reis wordt gedaan door Cocky van Dam. Ze begeledit al jaren spirituele reizen naar o.a. Sardinië, Schotland, Ierland, Italië, Malta, Glastonbury, Frankrijk en Brazilië. Op elke spirituele reis stemt ze, vanuit haar connectie met deze krachtplekken, zich op de groep, de plek en individueel af en ieder ontvangt datgene wat voor  haar/hem bestemd is. Het zijn wonder-lijke reizen waar  heling van lichaam, hart en ziel mag ontstaan.

Data
 • Een reis van 8 dagen - van  18 Juni t/m 25 Juni 2020
Kosten
 • €  1.100, = 
Inclusief
 • alle overnachtingen
 • ontbijt 
 • het bekrachtigen en openen van de liefdesenergie van Hildegard von Bingen:
 • d.m.v. diverse meditaties, transmissies en het beluisteren van haar muziek
 • informatie over de plekken die we bezoeken
 • het bezoeken van diverse heilige krachtplaatsen
 • diverse entrees
Exclusief
 • alle lunches en diners
 • zakgeld voor persoonlijke uitgaves
 • benzine (wordt gedeeld met de medereizigers)
 • reis- annuleringsverzekering
 • dranken/alcoholische dranken


Aanvulling praktische informatie

We reizen met eigen vervoer, vertrek en aankomst vanuit Nederland. Opstapplaats zal zijn in de omgeving van Hoeven/Breda. Opstap tijd wordt t.z.t. nog doorgegeven. Gelieve 1 of meerdere personen mee laten rijden.

De reis gaat door bij minimaal 5 personen.
Degene die zijn eigen auto ter beschikking stelt ontvangt een km vergoeding van € 0,19 per km.

Bij het boeken/reserveren van de reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 200,=. Mocht je na het reserveren van je reis achteraf toch nog kiezen voor een éénpersoonskamer, dan kan het zijn dat de kosten hoger uitkomen dan de toeslag van € 200,=.

N.B. Als uiteindelijk blijkt dat we je, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen.

De inschrijving is pas definitief na overschrijving van € 500, = /p.p. op rekeningnummer van STO-Garant t.n.v. reis Hildegard 2019

Klik hier om contact op te nemen.