Spirituele reis naar Noord Oost Schotland en Isle of Lewis

Uitgesteld wegens Corona-virus

12-daagse Spirituele reis naar Noord Oost Schotland en Isle of Lewis

Schotland een land met prachtige natuur, schitterende eilanden en vele steencirkels. Een land die de magie en de verbeeldingskracht in jezelf weer tot leven roept. Onze reis begint in Edinburgh vandaar uit, rijden we naar het Meigle museum. Daar begint onze magische reis en rijden we door het prachtige natuur landschap van Noord Oost Schotland naar onze eerste slaaplocatie. Op deze reis bezoeken we diverse steencirkels, magische krachtplekken, diverse gegraveerde stenen van de *Pict-people, Isle of Lewis en nog veel meer.

De Picts-stenen zijn stenen die versierd zijn met gegraveerde symbolen en zijn afkomstig uit de zesde tot en met de negende eeuw. Al jaren breken onderzoekers zich het hoofd over de vraag wat deze symbolen toch hebben te betekenen. En nog steeds is niet helemaal duidelijk wat er achter de tekens schuil gaat. Wel denken Britse onderzoekers nu bewijs te hebben gevonden dat de symbolen deel uitmaakte van een echt schrijfsysteem, vergelijkbaar met het hiërogliefenschrift, maar wat het betekend is tot op de dag van vandaag een mysterie en dat is zo mooi aan Schotland. Schotland is echt een land waar vele mysteries en sprookjes achtige verhalen nog levendig aanwezig zijn. Denk maar eens aan het beroemde verhaal van het monster van Loch Ness. Wie kent niet dit mythise verhaal dat op de dag van vandaag nog steeds mensen prikkelt. Minder bekent, maar heel mystiek is het Pict-volk. Waarom het Picts-volk op de stenen graveerdeen en hun lichaam prachtig tatoeëerde was niet zonder reden. Wie weet dat we op deze reis een stukje van hun mysterie mogen ontrafelen. Ook bezoeken we in het gebied rondom Aberdeenshire diverse krachtplaatsen, prehistorische steencirkels en menhirs.

Kortom een reis vol met magie en mystiek.

Welke plaatsen bezoeken we tijdens deze spirituele reis.

Wat we o.a. gaan bezichtigen in de provincie Mar en omgeving van Aberdeenshire:

 • de **Maiden Stone. Deze steen ligt in het hart van de Pictische provincie Mar. 
 • de Picardy Stone. Deze staat nog op de orginele plek waar het Pict-volk heeft gewoond, vlakbij is het Dunnideer Heuvelfort.
 • Ook daar brengen we een bezoek aan. Want dit was DE plek waar het stamhoofd verbleef. Als je naar de foto's kijkt van Dunnideer Heuvelfort doet het me denken aan de Tor in Glastonbury.
 • diverse prehistorische steencirkels in het gebied van Cairngorms en Aberdeenshire.

Daarna reizen we door, na het bezoek aan deze prachtige streek, naar het gebied van Inverness. In deze omgeving doen we enkele plaatsen aan waar de Pict-people ook hun "voetprints" hebben achter gelaten. We gaan o.a. naar de plekken Fordrose en Rosemarkle. Enkele dagen later rijden we vanuit Inverness door naar het eiland Ilse of Lewis waar we 3 nachten zullen overnachten. Op dit eiland brengen we een bezoek aan de oudste steen cirkel Callanish Stones. Deze steencirkel is ouder dan Stonehenge en de piramides van Egypte.

Wat we o.a. gaan bezichtigen:

 • het gebied rondom Inverness
 • Fordrose
 • Rosemarkle
 • Isle of Lewis
 • Callanish Stones

Natuurlijk zal er ook op deze magische reis nog plekken worden aangedaan die nu nog niet ingepland staan, maar hoe dat zich zal ontvouwen zal zichtbaar worden als de reis plaats vindt. Want op alle reizen die Centrum-Nautilus aanbiedt is er altijd ruimte voor het onverwachtse.

Welke activiteiten ondernemen we tijdens deze reis.

 • Meditaties
 • Channelingen
 • Persoonlijke begeleiding
 • Informatie over de plek

Alle reizen van Centrum-Nautilus dragen bij tot persoonlijke ontwikkeling en groei.

Voor wie is deze Spirituele reis geschikt.

Deze reis is geschikt voor iedereen die over een gemiddelde conditie beschikt. Er worden op de locaties stukjes gewandeld, soms op oneffen terrein. Het is van belang dat je minimaal anderhalf uur achter elkaar kunt wandelen. Ook is het nodig dat je over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen. Stokken zijn handig voor extra ondersteuning. Vervoer: naar bestemming per vliegtuig en vanuit daar verder met de auto.

Dinsdag 26 Mei tot Vrijdag 29 Mei gebied van Aberdeen = 3 nachten
Vrijdag 29 Mei tot Maandag 1 Juni gebied van Inverness = 3 nachten
Maandag 1 Juni tot Donderdag 4 Juni op Isle of Lewis = 3 nachten
Donderdag 4 Juni tot Zaterdag 6 Juni omgeving Perth = 2 nachten

========

Toelichting:

* Pict-people betekent “de geschilderde of getatoeëerde mens”. Waar ze woonden en hoe hun cultuur was, kan worden afgeleid uit vroege middeleeuwse teksten en de Pictische stenen. Hun Latijnse naam, Picti, verschijnt in geschreven archieven van de late oudheid tot de 10e eeuw.

**De Maiden Stone is een plaat van roze graniet en bijna 3,2m hoog. De steen is ongeveer 1.200 jaar oud (rond 800 AD) en hoewel veel van de betekenis ervan niet meer is vast te stellen, moet de plek toch van groot belang zijn geweest voor de toenmalige bevolking van de Garioch, het hart van de Pictische provincie Mar.
De Picardy Stone werd al in de 6e of 7e eeuw gemaakt en is daarom één van de eerste gegraveerde Pictische stenen in dit gebied, nog voordat de bevolking het schrift gebruikte. Eén van de laatste prehistorische monumenten dus. Het staat nog op de originele plek waar het geplaatst werd, een zeldzaamheid voor Pictische stenen. Het staat duidelijk in het zicht van het Dunnideer heuvelfort, een Pictische kracht plaats waar een Pictisch stamhoofd verbleef.

Praktische informatie

Max. aantal 8 personen.
Voor deze spirituele (groeps) rondreis geldt een minimaal aantal deelnemers van 5 personen en een max. van 8 (incl. reis begeleidster en chauffeur). Bij 5 deelnemers gaat de reis definitief door.

De vlucht voor deze reis kan geboekt worden nadat je van ons de bevestiging hebt gehad.

Bovenstaande spirituele reis is een groepsreis. Als je interesse hebt voor deze groepsreis, maar het minimaal aantal deelnemers is nog niet bereikt dan is het raadzaam de vakantie bij ons alvast te reserveren. Zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt, sturen wij je automatisch een bericht dat je de vlucht kunt boeken. Als uiteindelijk blijkt dat we je, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen op de slaapkamer, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen. Op deze reis geldt het alleen op het vaste land (Schotland). Op Isle of Lewis slapen we als groep in één ruimte.

Vliegticket gegevens:

Data:

 12-daagse reis uitgesteld wegens Corona-virus

Kosten:

 € 1599,= bij het delen van een twee-persoonskamer (excl. administratiekosten € 27,- per boeking).

 Toeslag is voor een 1-persoonskamer € 150,=. Op deze reis zijn er voor 8 nachten, maar 2x 1-éénpersoonskamers beschikbaar.
 De 3 nachten op het eiland Isle of Lewis deelt men een kamer.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijt
 • Begeleiding van groeps- en persoonlijke processen door Cocky van Dam
 • Channelingen en meditaties
 • Informatie over de plekken die we bezoeken
 • Gehele reis vervoer met chauffeur
 • Boottocht van en naar Isle of Lewis
 • Benzinekosten

Exclusief:

 • Vliegticket: KLM vanuit Amsterdam naar en van Edinburgh en terug naar Amsterdam
 • Eten en drinken tijdens de vlucht en op de vliegvelden
 • Lunch
 • Diner
 • Entree's
 • Persoonlijke uitgave's
 • Reis- annuleringsverzekering

Aanmelden:

Via mail. De inschrijving is pas definitief na overschrijving van € 527, = . Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). Na van hen een betalingsverzoek te hebben ontvangen is de inschrijving definitief.

boek nu na

Klik hier om contact op te nemen.

 • Bovenstraat 8 / 4741 AV Hoeven
 • 06-508 24 840
 • info@centrum-nautilus.nl

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ

logo garant STO-reisgarantie
LOGO VVKR

Vereniging Van
Kleinschalige
Reisorganisaties


 

 

 

 

Facebook

keyboard_arrow_up